A fagyálló folyadék vezeti az áramot? Számítógépem vízhűtésébe hűtőfolyadék gyanánt remek volna, főleg, hogy sok színben kapható és remekül vezeti a hőt, klassz volna átlátszó csövekben de féljek attól, hogy ha kifolyik tönkrevágja a rendszert?
Minél nagyobb pH értékű a folyadék annál kevésbé vezeti az áramot. (viznek 7es az értéke, annál lúgosabb kellene)
Remélem ha hülyeséget mondtam akkor időben kijavit valaki, lehet nem csak ezen múlik de a lúgosság csökkenti a vezetőképességet.
Éreztem, hogy hülyeséget mondok :D
tessék:
Gondolom akkor a pH 7 -es a legkevésbé áramvezető folyadék, mivel az a semleges értékű.
Kb azt lehet leszűrni, hogy igen, vezeti az áramot. (a legtöbb hűtőfolyadék amit találtam neten ph 7-9 vagy afeletti)
Mit számít, hogy vezeti-e az áramot? A vízhűtéses körben a folyadék nem érinkezik közvetlenül az elektronikával.
Ettől függetlenül nem próbálnám ki, mert nem tudom, hogy a fagyálló viszkozitása megfelelő-e, vagyis pl a vízpumpához megfelel-e. Illetve a benne lévő kémiai adalék-hoz mit fognak szólni az alkatrészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!