Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Most vettem egy új asztali...

Most vettem egy új asztali számítógépet és fel kellene telepíteni rá a windows 7-et de hogyanis?

Figyelt kérdés
Tehát a gép teljesen szűz, semmi nincs rajta. Annyira sikerült rájönnöm, hogy a telepítő lemezt a gép bootolásakor(indulásakor) kell betenni. Eddig minden oké is. De egy lépést vissza menőleg vannak gondjaim a telepítő lemez készítésével kapcsolatban. Egy bizonyos torrent oldalról sikerült szereznem egy telepítőt. Az lenne a kérdésem hogy mit kell a cd-re írni? Azt a RAR file-t amiben vannak a telepítő file-ok vagy csak a telepítő file-okat? Tehát kicsomagolva rakjam rá vagy becsomagolva? bocs a szájbarágásért, de ez óriási segítség lenne kérlek segítsetek.Előre is köszönöm.
2013. júl. 13. 10:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha rar, akkor kicsomagolva.

De attól, hogy a winrar megnyitja, még nem biztos, hogy tömörített file.

Lehet, hogy lemezkép. Azt pedig egy író progival kell megnyitni és kiírni.

Mutasd meg!

2013. júl. 13. 11:05
 2/13 anonim ***** válasza:

egy bootolhato Iso file-t kell lemezre irnod (pl.ultraisoval),ami valoszinuleg be van csomagolva rarba, ...vagy nincs becsomagolva es a winrar progid kezeli az iso file-kat,akkor szukseges egy iso kezelo pl. a ultraiso

ki kell irni lemezre(dvd),es lemezrol bootolni...majd kovetni a telepito utasitasait

kerdesedbol itelve jobban jarnal egy profival ,aki egy-ket ora alatt osszedobja a rendszered

2013. júl. 13. 11:07
 3/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm wz eddigi segítségeteket. Nos az a helyzet hogy nekem olyat is mondtak hogy egy bizonyos ImgBurn nevű programmal kéne becsatolni a file-t csak most melyik file-t mert a rar-ban nincs lemezképes de mutatom: [link] --> tehát ez van a RAR-ban akkor ezt csomagoljam ki ki és ImgBurnnel meg lemezkèp irása lemezre vagy file-ok mappáklemere irása vagy lemezkép készítése fileokbol mappakbol? : [link]
2013. júl. 13. 11:23
 4/13 anonim ***** válasza:

1. Lemezkép írása a fájlokból

2. Az így elkészült lemezképet(.iso fájlt) kiírod a lemezre

3. Lesz egy bootolható telepírtőlemezed

2013. júl. 13. 12:24
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2013. júl. 13. 12:35
 6/13 anonim ***** válasza:

Állj, állj állj!!!

ezt ki se írd, mert nem lesz jó. A WinRar-al tömörített lemeztartalom az életbe nem fog neked bootolni. Ahhoz egy olyan fájl kell, ami lemezkép (ISO). Ez lehet olyan, hogy WinRAr-os, de a RAR- ban mindenképp egy ISO kell hogy legyen különben nem fog menni. Ilyent tölts le és írd ki a progival, amit említettél...

2013. júl. 13. 18:29
 7/13 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó, minek zavarod össze? Úgy kell ahogy mondtam. Mi a franc nem jó abban, ha írsz a fájlokból egy .iso fájlt, azt aztán lemezre írod. Képzeld én is csináltam már így, tök mindegy h egy "kész" .iso fájlt töltesz le , vagy csak a fájlokat, amiket a telepítőlemezről származnak, fogod és a programmal írsz belőlük egy .iso fájlt, ami ugyanolyan, mintha az internetről szedted volna. Én is ezt csináltam Vista telrpítéskor... -.-
2013. júl. 14. 09:02
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha csinálsz belőle egy ISO fájlt akkor az egy NEM bootolható ISO lesz. Ha nem értesz hozzá akkor te ne zavard össze.

Bootlemezt kell írni, az meg egy sima ISO-ból nem lesz!!!

2013. júl. 14. 14:13
 9/13 anonim ***** válasza:

" Mi a franc nem jó abban, ha írsz a fájlokból egy .iso fájlt, azt aztán lemezre írod."

Csupán annyi, hogy ha fogsz egy akármilyen mappát amiben mondjuk egy progi telepítőfájljai vannak, abból csinálsz egy ISO-t, amit visszaírsz képfájlként, akkor arról nem fog bootolni a géped. Ezt az oprendszer telepítőmappájával is hiába teszed meg, az nem lesz bootolható...

2013. júl. 14. 14:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem, menj be egy szervízbe, és kérdezd meg, hogy mennyiért telepítenének fel rá egy Win 7-et? Megbízhatóbb, kis rendelleneségeket ők korrigálnák. Nem Neked kell, minden szakértelem nélkül!

És, szerintem, nem egy megfizethetetlen összeg!

2013. júl. 16. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!