Két operációs rendszer közötti váltás? Hogyan?
Figyelt kérdés
Xp van a gépemen és ráraktam az ubuntu-t de nem tudom elindítani csak az xp-t nem tudom kiválasztani az ubuntu-t.Hogyan lehet megoldani hogy a linux-ot is felismerje a gép hogy elinduljon?2013. júl. 1. 17:40
1/3 Emberek válasza:
bootolj be az ubi live cd-jéről, nyiss egy terminált (Ctrl+ALT+T), és ott üsd be a következőket:
"sudo add-apt-repository grub"
"sudo apt-get update"
"sudo apt-get install grub"
majd utána a grub-customizer-rel tudod szelektálni, hogy melyik rendszer/opció hol legyen, illetve melyik legyen benne
2/3 A kérdező kommentje:
az a baj ha be bootolok cd-ről akkor azt írja hogy telepítsem vagy próbáljam ki...már fel van telepítve de egy patríción van az xp-vel mert van egy szabad patríció de nem engedte formázni...de csak az xp jön be
2013. júl. 1. 19:01
3/3 anonim válasza:
menj arra,hogy kipróbálása,és a fent említett parancs sort hajtsd végre. (Meg ha egyéb gondod lenne az ubival akkor fordulj az ubuntu fórumba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!