Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van még esélyem programozónak...

Van még esélyem programozónak lenni?

Figyelt kérdés
Most leszek 11-es, és Matekból sajnos csak 3-as tudtam lenni évvégén, de ez köszönhető a lustaságomnak is. Infóból 4-es voltam, pedig tudom, hogy nem ennyire vagyok képes, csak a tanárom is olyan, hogy inkább hagyjuk.. 2 faktot lehet választani, és eddig az angol és matematika van bejelölve, de nem tudom, hogy melyikkel járnék jobban, a matekkal, vagy infóval, mert az angol az biztos. Ti melyiket választanátok? Ha matekra járnék, még azt is mondták, hogy remélik, hogy nem bukok meg, de ha informatika faktra mennék, akkor matekból hátha kitudnám hozni a 4-est, és letudnék érettségizni 4-esre. Infóból pedig lennék 4-5-ös, és abból is leérettségiznék, 4-5-ösre felsőszinten. Mit gondoltok, lehetséges, hogy ezzel felvennének programozónak? Persze angol felsőfokú nyelvvizsga mellett. Vagy mit ajánlotok? Az is írhat, akit már felvettek, hogy őt milyen érettségikkel, és hogyan vették fel?
2013. jún. 25. 23:24
 1/7 anonim ***** válasza:

A "felvenni programozónak" alatt az egyetemet érted?

Mert akkor egyértelmű, hogy a matekot kell választanod. Tapasztalatból mondom, nagyon jól jön, ha nem egyetemen hallasz először a határértékről és az integrálásról.

ÉS EMELLETT:

Tessék otthon elkezdeni programozni, nem kell magas szinten, csak kezdj el vele foglalkozni, és gyakorolj sokat. Tanulj meg Google-t használni, tutorialokat csinálj végig, értsd meg, amennyire tudod. Jól fog jönni ez is.

A jegyek senkit nem érdekelnek. A lényeg, hogy gyakorolj.

2013. jún. 25. 23:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Főiskolára gondoltam, Nyíregyházán, jó, holnap elkezdek itthon gyakorolgatni. :)
2013. jún. 25. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet hogy az infóval jobban járnál, de te tudod hogy melyiket tudod jobban. Ha odateszed magad és figyelsz sztem a matekkel sem lesz gond, az infó titka meg a sok gyakorlás(tapasztalat).

(Mellesleg meg a matekkel kapcsolatban, sztem a határérték számolást és az deriválást/integrálást még leadják. Én most fogok menni 12.-be és csak az integrálás meg pár kisebb elméleti rész van hátra, utána meg csak gyakorlás az érettségire).

2013. jún. 26. 01:13
 4/7 anonim válasza:
Egy tanév alatt megtanultuk az emelt infóhoz szükséges programozási alapokat, ősszel szeretném megcsinálni az emeltet. De ez persze még nagyon alap szint. Jó programozó holtig tanul. Persze az emelt infóra szükséges tudást/ismeretet 1 nyári hónap alatt is meglehet tanulni, de már most szolnék, hogy ha komolyan gondolod jó logikával is kell rendelkezned. A gyakorlás fontos, én viszont sajnos elég lusta vagyok, így sokszor felmérés közbe "fedeztem fel" újra a buborék rendezést stb. A későbbiekben pedig még többször fogsz olyan problémákkal találkozni amire saját magadnak kell megoldást találnod. Talán a nyomozáshoz lehetne hasonlítani, sok dolgot/sablont meglehet tanítani, de igazán jó, csak sok gyakorlással, kemény munkával, és jó logikával lehetsz. Amúgy ha jól tudom (sajnos) az indiaik potom pénzért írják már a programokat így ez a szakma is lehetséges ,hogy hanyatlásnak indul. :/
2013. jún. 26. 02:10
 5/7 kardashydraxon ***** válasza:
Igazából a többiek leírták a lényeget de szerintem ha esetleg elkezdesz egy egyszerűbb programnyelvet tanulni magadnak pl.: Gta sa-mp-hez a pawn nyelv viszonylag egyszerű igaz nem mindenhol ugyanolyanok a scriptek de jó ha tudom mi az az else, if ,define stb. vagy még: html nem túl nehéz nem is könyű alapnak jó!
2013. jún. 26. 08:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg bevagyok rezelve attól, hogy matek fakton megbukok, mert már 100x mondták, hogy nem 3-asnak kell lenni, ha oda akarok menni, és hogy ez nem felzárkóztató, még a 4-eseknek is meg kell gondolni h oda mennek-e. Tehát az informatika emelt az 1 nyári hónap alatt megtanulható? Nekem van ecdl vizsgám, nem vagyok hülye infóból, az más, hogy mit mondanak a jegyek, mint ahogy már ezt leírták.. Szerintem erre akkor képes vagyok informatika fakt nélkül is. Feleslegesen meg nem akarok járni, mert azt az időt, amit a fakt elvesz, más tanulásával is eltudnám ütni, például matekozásra, ha már nem járok faktra, legalább otthon megtudjam tanulni rendesen..
2013. jún. 26. 10:25
 7/7 anonim ***** válasza:

#5: Azért a leírásodban van pár hülyeség amibe belekötnék:

A PAWN egy nagyon gagyi és egyáltalán nem valami elterjedt szriptnyelv, ezért egyáltalán nem ajánlott. A Szintaxisa nagyon hasonlít a C/C++ hoz ezért inkább azt érdemes megtanulni mert utána könnyü megtanulni a pawn-ot ha már annyira szeretnéd. Az ilyen if then else, while do, for meg hasonló alapokat Pascalban nagyon könnyen meg lehet tanulni de ha komolyabban foglalkozik a programozással akkor a legjobb C++ al kezdeni.

A HTML az nem programozási nyelv, az egy leíró nyelv weboldalfejlesztéshez, semmi köze sincs a programozáshoz, ezért nem jó alapnak se mert nem arra való.

Kérdezőnek: Az ECDL-nek sincs köze a programozáshoz, az inkább a számítógép kezelését tanítja, a programírás már egy teljesen más világ. Azért az 1 nyári hónap túlzás de ha tényleg odateszed magad és jó logikád van akkor tényleg hamar elsajátíthatod az alapokat.

Szerintem te kell eldöntsd hogy melyiket szeretnéd, mivel szeretsz jobban foglalkozni de akármelyiket is választod akkor a másikkal otthon kell sokat foglalkozz, esetleg korrepetálára is járhatsz. A legjobb az lenne ha a matek-infó-t választanád.

Én most megyek 12.-be jelenleg Matematika Informatika - emelt szintű infón vagyok tehát én már 9.-edik óta felsőszinten tanuljuk az infót kötelezően az osztállyal, illetve a kemény matektanárral szerencsére elég keményen tanuljuk azt is tehát nekem nincs ilyen problémám.

Azt válaszd amelyiket szereted is csinálni, nekem például a jegyeimen is meglátszik hogy melyikkel szeretek foglalkozni és melyikkel nem.

2013. jún. 26. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!