Hogyan tudnám felgyorsítani 6 éve működő gépemet?
Nagyon lassú a gép, lassan tölti be a netet, a játékok amik 2 éve nem akadtak, már akadnak (nagyon).
2 napja takarítottam ki az egész gépet, és újra is telepítettem, de nem lett gyorsabb.
Mit lehet vele csinálni?
Maga a gép szerintem egyáltalán nem ratyi, mondjuk még 1GB RAM elférne benne, de az sem létszükség. Szerintem valami háttér szolgáltatásokkal lesz gond, vagy pluginok, böngésző beállítások, stb.
A swap-elés egyébként azt jelenti, hogy a virtuális memóriának (ahol a programok hiszik, hogy futnak) aránylag kis részét tudja az oprendszer a fizikai memóriában tartani. Ez önmagában nem baj, így van kitalálva, csak túl sűrű és random taszkváltáskor előfordulhat, hogy a rendszeridő nagyrésze arra megy el, hogy a rendszer a szükséges blokkokat csereberéli a memória és a lemez között, hogy a futó taszkok a fizikai memóriában legyenek. Csak ugye akkor mást meg ki kell paterolnia lemezre, amit esetleg fél másodperc múlva megint vissza kell tölteni. Ilyenkor (is) kerreg sokat a winchi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!