Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ketté van osztva a merevlemez,...

Ketté van osztva a merevlemez, hogyan tudom növelni az egyik méretét?

Figyelt kérdés
Az egyik betelt,de az a baj hogy az az alapértelmezett meghajtó így oda akar mindent telepíteni.Szeretném elosztani hogy mindkettőn kb. ugyanannyi hely legyen...meg lehet ezt oldani újratelepítés nélkül?

2013. jún. 23. 13:14
 1/7 SimkoL ***** válasza:
Ami nekem eddig a legjobban bejött: Partition Magic
2013. jún. 23. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Át tudod az egyik partíció szabad helyét rakni a másikra. Easeus Partition Manager programmal például. Először átméretezed a másodikat és leveszed a szabad helyet róla, majd átméretezed a rendszermeghajtót az előzőleg levett szabad helyet hozzáadva. Ha kész, akkor a folyamatot elindítod, a gép újraindul és átteszi a helyet.

Az alapértelmezett telepítési hely nem kötelező (ahogy a rendszermeghajtóra sem kötelező a legtöbb programot telepíteni), alig van olyan program aminél ne lehetne kiválasztani hogy a másik meghajtóra kerüljön. Másolni persze nem elég, újra kell telepíteni a programot a másik partícióra. A Dokumentumok mappa és az Asztal is a C-meghajtó része, ha onnan áthelyezed a fájlokat a másikra azzal is nyerhetsz helyet.

2013. jún. 23. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, csak telepítésnél nem ész nélkül kell nyomogatni az "i agree-yes-yes-next-next-ok-ok" gombokat, hanem látni is kéne, hogy mire kérdez, és köztük 99%ban ott van a telepítés helye is!

Persze, ha a d-re települ vmi, attól még foglalhat minimális helyet a c-n is.

És a programokat konfigurálni is kellene, hogy ne a c-re b@sszanak mindent+ha nem használod a hibernálást, akkor ki kell kapcsolni+vszeg 3éve nem törölted a temp könyvtárat, amiben azóta egy valag szemét van.

2013. jún. 23. 13:32
 4/7 belapus ***** válasza:

Megoldható, de...

1. A programok legalább 90%-a felajánlja, hogy válaszd ki, hová szeretnéd telepíteni.

2. Az operációs rendszer lemezkezelője, illetve

3. valamilyen külső program segítségével módosítani tudod a partíciók méretét.

Egy példa:

[link]

A belinkelt oldalon figyelmedbe ajánlom az első képet.Programok telepítéskor egy ehhez nagyon hasonló ablakot látsz, általában ilyesmi felirattal:

C:\Program ( Files )\És itt a program neve

Ilyenkor tudod a Browse gombra kattintva kiválasztani, akár a másik partíciót is.

2013. jún. 23. 13:44
 5/7 A kérdező kommentje:
azzal nincs gond,ki tudom választani hogy a D-re rakja van olyan ami olyan hulladék hogy ha kiválasztom sem telepíti oda a másikra akarja..és akkor nem jóó.de ez csak egy program amit kicsesze ttül használni akarok már jó ideje de sehogy sem tudom feltelepíteni.egyébként meg a C-n a windows van a D-re meg rakom a saját cuccokat:programot,filmet.Amúgy hol van az a Temp könyvtár...akkor az biztos foglal...(sajnos csak 40Gb-os a merevlemez 3giga a windowsnak/maradék nekem)
2013. jún. 23. 21:48
 6/7 belapus ***** válasza:
C:\Documents and Settings\Felhasználó neve\Local Settings\Temp
2013. jún. 24. 16:29
 7/7 A kérdező kommentje:
a Local Settings valahogy nekem hiányzik
2013. jún. 25. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!