Számítógépezni tanulás? (Többi lent. )
Az édesanyám életében először fog gép elé ülni és én megigértem neki, hogy megtanítom őt gépezni.
Hol kezdjem? Ő tanár, szóval word meg excel biztos kell neki meg internet. De egyáltalán hogyan kezdjek hozzá?
Szerintem a mikroprocesszorok alapvető felépítését, és utasításkészletét kihagyhatod. :)
Először mutasd be neki az operációs rendszert, start menüt, ikonokat, tálcát, asztalt.
Próbáljatok néhány egyszerűbb fájlműveletet csinálni: könyvtárlétrehozás, fájl másolás, mozgatás...
Aztán ha ez megy jöhet a programfuttatás, és a word/excel használata.
De minden lépést többször kell ismételni (tapasztalat), hogy bevésődjön a működés, és csak akkor lépjetek további szintre, ha már megy az "előző lecke".
Sok sikert!
én az enyémnek először azt mutattam meg,hogyan tud kimenni a Chrome-val a netre,és ott, hogy éri el a számára érdekes oldalakat,
-aztán már jöttek is maguktól a további kérdései,
Van ilyen ingyenes online tanfolyam ami videókon keresztül megtanít a géphasználat alapjaira, pckönnyedén a neve, keress rá! Mondjuk együtt megnézitek a videókat, és segítesz neki gyakorolni, elmagyarazázod, ha valami kérdése van.
Könyvek is vannak kimondottan kezdőknek, pl. Bártfai Barnabástól a Hogyan kezdjem?. Így van egy szisztéma, ami szerint haladhattok, és nem neked kell olyan sokat magyaráznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!