Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Honnan tudnám megtanulni az...

Honnan tudnám megtanulni az áramkör készítést?

Figyelt kérdés
Az áramkörök készítésének módszerével tisztában vagyok, engem igazából a tervezés érdekelne, mivel ezt a részét nem értem (pl. azt, hogy a különböző alkatrészek hová mennek és, hogy miért). Leszólogatós válaszokat nem szeretnék, mivel nem azt kérdeztem hogy "Milyen program létezik, amiben ha megadok egy kütyüt, akkor kidob egy komplett áramkört?". Gondolom azért nem kell egyetemi végzettség hozzá, viszont azt nem gondolom, hogy egyszerű lenne.
2013. jún. 16. 19:08
 1/3 anonim ***** válasza:

"nem kell egyetemi végzettség hozzá, "

Az áramkörök tervezéséhez? hmm, de, a cégek tervezést csak diplomával rendelkező személyre bízzák.

Egyébként milyen típusú áramkörökre gondolsz konkrétan?

Megtannulni, hát legegyszerűbben úgy, hogy megtanulod az összes alkatrész működését, az elektronika fizikai részét és utána beseggeled és megérted az alapkapcsolások működését, elemeinek fontosságát.

Ezután tetszőleges bonyolultságig keverhetők, fejleszthetők a kapcsolások.

De ha írsz konkrét dolgot, ami érdekel lehet többet tudok róla mondani.

2013. jún. 16. 19:18
 2/3 anonim ***** válasza:

"ha megadok egy kütyüt, akkor kidob egy komplett áramkört"

Ilyen program nem létezik, maximum a google, de néha az sem tökéletes.

2013. jún. 16. 19:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Az alapvető tervezési szempontokat egyetemen oktatják, mérnök hallgatóknak, és nem okj-s technikusoknak.

Hivatásos áramkört úgyis csak cégben fogsz tervezni - de ha már a cég választhat közted, és egy BME-n végzett MSc diplomás között, biztos nem téged fog kiválasztani erre a feladatra. A cégnek nem teljesen mindegy, hogy a 10 ezres szériáját hogyan cseszed el. A papír igenis számít!

2013. jún. 16. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!