Lehet egyszerre Windows és Linux is a gépen?
[...]Ha először linuxot raksz fel ... és utána vindózt, akkor még a grub is rendben lesz [...]
Akartad mondani: először win-t, és utoljára a linuxot (win a saját csizmahúzóját pakolja, és kérdés nélkül vágja ki a grub töltőjét a MBR-ból).
Persze, h. nem, recovery diskről beboot, grub-install /dev/sd(x).
Viszont a kérdésből azt hiszem, jogosan feltételezhetem, hogy a kérdező tudása elmarad a mi linuxos ismereteinktől...
Ez is igaz. Azért mondtam, hoyg nem nagy kaland, hogy ne tántorítsuk el a Linuxtól :).
Épp a minap volt egy hasonló GRUB-os kérdés, ha esetleg ezzel szembesülne a kérdező, kicsit visszalapozva megtalálja szerintem. Ha meg nem, majd kérdez, ahogy néztem, a Számtech. rovatban értelmesebbek a válaszok (és a kérdések is), mint az Ezotériában :)...
[...] Számtech. rovatban értelmesebbek a válaszok (és a kérdések is), mint az Ezotériában [...]
Ennek ellenére tapasztalati tény, hogy a két terület (számtech és ezoteria) igencsak közel áll egymáshoz.. (ráolvasás és a CPU fokhagymás bedörzsölése Kernel Panic ellen esetenként beválik.. :D
Próbáld ki, tényleg működik, főleg vajas pirítós közelében :)
(megrögzött racionalistáknak step-by-step: tudásunkra ráolvasunk kicsit, konkrétan: bios-ból CPU sebesség és fesz értékét. Ezután hozzáférünk a procihoz (hűtő le), fokhagymával bedörzsöljük (vajas kézzel természetesen), proci vissza, hűtés (immár helyesen) vissza. Paszta helyett hővezető közeg: vaj enyhe fokhagyma-nyomokkal).
Na jó, nem perverzkedek tovább...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!