Olyat lehet hogy egyszerre két operációs rendszer van a gépen? Pl. : windows xp, windows 7 ha igen hogy lehet kiválasztani hogy melyik windows induljon a számítógép bekapcsolásakor?
Az egyik haverom apjától hallottam valami ilyesmit és az xp-n sok dolog csődöt mond...
megpróbálnám azokat win7-en hogy hogy működnének :)
Igen, lehet. Ha felteszed a Win7-et, akkor betöltéskor lesz egy betöltő, ahol a nyilakkal ki lehet választani az op. rendszert.
De lehet, hogy inkább virtuális gépen kéne kipróbálnod.
őőő most xp-m van de egy pár játék nem képes működni rajta
amikor vettem a gépem meg a win 7-et javasolták!!
a gépem: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
17:34-s vagyok.
A játékok nem fognak a Win7-n sem gyorsabban menni amig gagyi a kártyád (bocs de az :S).
[link] - ilyened van ugye?
Ennek a kártyának mindössze 64bit a sévszélessége és nem bírja a terhelős játékokat ( a sok memória jó de ha kicsit a bit sáv akkor nem bírja a sok adatot elég gyorsan írni és belassul). Cseréld le egy erősebbre. Nem kell 1gb, de legyen mindenképpen 256bites, ha emelett van 1gb memóriája az jó de elég 512mb is.
[link] --- 512mb-s minta,
[link] --- 1gb-s minta
Ha vgat lecseréled akkor az nagyon meglódítjamajd a játékokat, ha még mindig lssaú (nem lesz már olyan lassú mint eddig de mondjuk hogy még mindig lassú) akkor a CPU is gyenge (az AMD-k baromi gyengék manapság, unoktesómnak 3gh-s X2-je van és tök lassú, lassabba az én E5200-mnál pedig az is lassú és még sokkal lassabb mint anno a D930-som volt).
Esetleg akkr cseréld le az X2-t egy X4-sre.
Minta:
Visszatérve az eredeti kérdéshez:
Természetesen lehetséges, mindössze egy alapszabály van: mindig az idősebb rendszert (itt: XP) kell először telepíteni, majd utána mellé a másikat, másik partícióra.
Így mindkét rendszer tökéletesen működni fog, kivéve a Rendszer-visszaállítás funkció(tapasztalatból mondom), a két renszer eltérő módszere miatt.
őő igazából nem is játékra kell de arra visszatérve megy mindkettő maxon majd olyan fél és egy óra múlva kidob a windows-ba...
azért jó a win 7 mert élesebb a kép és tisztább a hang :)
de ha felrakom pl.: hétfőn a win 7-et is akkor hogy kell kiválasztani hogy melyik windows induljon el??
A bootup.ini-ben hozzá kell adni egy sort. Ha az nem megy akkor az Acronis Boot manager csinál neked satartupot (bár nekem legutoljára simán ment a bootselect csak új telepítés után, viszont az unokatesómnak nem...)
A kép elméletileg a vga driver miatt szebb (mármint élesebb, esetle monitor driver lehet újabb). Viszont ha vga kábelt használsz akkor esetleg válts DVI-ra (ha van rá mód, ha a vgadon van DVI akkor adtak hozzá kábelt is), mert az sokkal élesebb képet add (ez csak úgy mellékesen mondtam, hátha fontos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!