Aksi "megedzése" jól csinálom/csináltam?
Figyelt kérdés
Nem régen kaptam egy új laptopot. És ugy meg kell az aksit edzeni... Én csak annyit csináltam hogy elsőzr fel telepítettem rá a cuookat win 7 stb. (hálózatról ment) aután egy éjszaka fullra feltöltöttem, aztán lemerítettem utána megint fel és megint le. elég ennyi??2013. máj. 28. 20:40
1/7 anonim válasza:
Ezeket az aksikat nem kell megedzeni mert csak rosszabb lesz. És ha már feltöltött az aksi, akkor ne legyen sokáig rajta a töltő mert túltölti.
2/7 anonim válasza:
Első első mondata helyes, a túltöltés a mai laptopoknál már nem játszik.
G.
3/7 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm.
2013. máj. 28. 22:19
4/7 A kérdező kommentje:
És mondták hogy ha nem használom aksiról hanem hálózatról akkor érdmes kivenni (így is meghosszabíthatom az időtartamát) ez jó ötlet? mert például most is így használom, de persze kb 2*3 naponta tuti be teszem meg stb, hiszen ha nme használom akkor úgy tönkre meg. jól tudom??
2013. máj. 28. 22:22
5/7 anonim válasza:
Ha hálózatról megy a laptop, akkor ~50%-os töltöttségnél kiveszed és elrakod száraz, hűvös helyre. Kéthavonta egyszer berakod, feltöltöd, 50%-ig meríted és megint elrakod.
Ha nem akarsz szórakozni az elrakással vagy akkuról is használod a lapost, akkor benne hagyod az akksit és ha feltöltött NEM bántod a töltőjét, bedugva hagyod! Az elektronika intézi a többit, tehát kihúzni csak akkor kell a gépet, ha úgy akarod használni, hogy nincs a közelben dugalj. A második esetben sem fog tönkremenni az akkumulátorod, de a legkímélőbb -és macerásabb- megoldás az első.
G.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tehát most töltsem fel 50%-ra és rakjam el?
2013. máj. 29. 21:27
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!