Windows XP telepítése pendrive-ról?! Nagyon sok oldalt átbányásztam és sok megoldással találkoztam már, de egyik sem vált be. Nem vagyok egy könnyen feladom típus, de azért megőszülni nem szeretnék mire sikerül a dolog :D Részletek lentebb.
Én is sokáig próbálgattam ezeket a pendriver telepítős dolgokat és ma végre találtam olyat ami működik is nálam..
Ezen az oldalon írják,hogy kell,mit kell csinálni és ott írják a progi letöltés helyét is.. Nekem bevált,akkor valószínű neked is befog ha sorra követted az utasítást :)
Universal-USB-Installer-1.9.1.7
Ez is hasonló az előbbihez, nekem ez vált be
Csak hogy bővebb legyen a választék: nekem a Rufus_v1.1,5f vált be. Igaz, nem magyar nyelvű, de könnyű eligazodni rajt.
Természetesen a pendrive "elkészítéséhez" olyan gép kell, amiben van CD-olvasó, meg persze kell az XP telepítő lemez is.
ezzel biztosan működik a dolog már párszor sikerült vele. windows verzió is van belőle [link]
1. lépés
Letöltöd a YUMI programot a gépedre
2. lépés
A program csak egy exe, még telepítened sem kell csak futtatni!
3. lépés
A legördülő listából kiválasztod a pendrive -odat, illetve meghajtód jelét! Az én esetemben jelenleg "F:\"! Beteszed a pipát a "We Will Fat32 Format" elé. Ez annyit jelent, hogy a program megfogja formázni a pendrive ot.
Majd a legördülő menüben ki kell keresnünk a "Windows XP Installer" -t, és válasszuk ki! Majd rányomunk a "Browse" gombra, és betallózzuk a Windows XP lemezképfájlunkat! /ISO/
Utána a "Create" gombra kattintunk, majd figyelmeztet a program, hogy törölni fog mindent az adathordozóról. törlöd folytatod.
4.lépés
Amikor kész még rákérdez akarsz még valamit tenni a flash diskre, ne tegyél és ennyi. beteszed a gépre ahol telepíteni akarsz, ott ha kell biosban be állitod hogy usb dd röl futtatsz, elindítod be bootlol, első képen ezt válaszd "Directly Bootable ISOs or Windows XP"
A második képen válaszd a "Begin Install of Windows XP from..." és már indul is a szokásos xp telepítő procedúra.
ennek működnie kell így.
Ha jól megnézed, ez a kérdés 2013-ban indult. 2014. áprilisában végérvényesen megszűnt az XP támogatása. Attól persze még működik, de már 2018-at írunk. Most már egyre ritkábbak az olyan hardverek és programok, amelyek támogatnák az XP-t. Mivel vannak még olyan gépek, amiken a Win7 még úgy-ahogy elbattyog, de Win8-hoz már "kevesek", nem is beszélve a 10-ről, rá lehetünk kényszerülve az XP-re, ha ezeket a gépeket használni akarjuk, de nem szeretnénk Linuxot vagy hasonlót telepíteni. De mindezt csak megalkuvásokkal lehet, mivel mint fentebb említettem, egyre kevesebb a támogatás az XP-hez. Ezért nem kell csodálkozni, ha az általad leírt jelenségekkel találkozol.
Ha valamilyen oknál fogva ragaszkodsz mégis az XP-hez, olyan programot kell keresni, amelyik még hajlandó vele foglalkozni. Mint például a korábban általam említett Rufus, az nekem annak idején bevált. Persze nem a legújabb verzió, mert az már jó eséllyel nem fog működni XP-vel. Én utoljára valamikor 2017 elején használtam egy netbookhoz, nekem működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!