Miért ilyen lassú amikor videót próbálok lejátszani?
Sziasztok!
Szóval van egy igen idős kis gépezetem, egy acer notebook lassan már 7 év fele jár, szóval igazi matuzsálem de remekül működik, kicsit fel is lett turbózva pár dolog rajta, így a Windows 7 Prof, op. rendszert is kibírja...
A probléma viszont az, hogy akárhányszor megnyitok egy youtube videót akadozik, alig akarja lejátszani ugyanez van ha filmet nézek online, nowvideo-n vagy putlockeren...
a nettel nincs gond mert bnőm gépén vígan nézhetünk bármit az itteni nettel. M
Mostanában ilyen nagy rendszervizsgálatokat is futtatok, hogy nincs-e rajta vírus, de nem igen talál semmit. Amúgy ha DVD-t teszek be az teljesen jól megy, csak a netes dolgok akadoznak. Gondoltam arra is hogy a Shockwave playerrel lehet gond vagy Adobe Flash Player-rel de azokat is unalomig frissítgettem és még mindig csapnivalóak a videók. Szerintetek új gép új videókártyával az egyetlen megoldás?
Amúgy igazi technikai analfabéta vagyok, szóval ha bármilyen überbaromságot sikerült írnom fentebb akkor elnézést kérek a hozzáértőktől!
L/19
"lassan már 7 év fele jár"
Legfőképpen ez vele a gond!
Szóval a kora miatt nem bírja már...
Ebbe elég nehéz beletörődni, annyi mindenen mentünk már keresztül együtt :D :D
Viccet félre téve ha új gép mégis milyen ha folyton videót akarnék nézni?
"Ebbe elég nehéz beletörődni, annyi mindenen mentünk már keresztül együtt"
Semmi gond! Azóta kijártad az általánost, leérettségiztél, és már te sem vagy mai csikön, de majd találsz egy -a mostani- magadhoz jobban illő társat, akivel ugyanennyi szép emléked lesz! :)
Olyan 100-120eFt körül van, az alap.
Kb. mennyit szánnál rá? - mindig csak az anyagiak... :)
Reméltem hogy még van pár jó évünk...
Igazából Toshibára gondoltam Satellite-ra azt mondják hogy kevés gond van velük, amúgy max. 200-at.
Vaio-t néztem de kicsit marketing szaga van a dolognak mármint összehasonlítottam más kategóriákkal hasonló vagy jobb felszereltséggel és nagy volt az árkülönbség a sony javára :S szóval most mint minden hozzáértő nő, keresem a megfelelő színűt :D de lehet hogy ennél kicsit megfontoltabban kéne választani
Zöldet ne vegyél, az még éretlen....:)
Szerintem érdemes lenne még a meglevő gépet újratelepíteni, mert lehet, hogy megoldaná a problémát és inkább XP-vel, hátha mégsem annyira szereti a Win 7 rendszert.
Videózáshoz amúgy bármelyik manapság kapható laptop megfelel, ami lényeges az talán inkább a kijelző. Fényerő, színhűség, jó kontraszt, ennek érdemes utánanézni, ha van rá mód, személyesen is megnézni, milyen képe van, jó-e a betekintési szöge stb...
:) rendben nem lesz zöld...
köszönöm a tanácsokat körül nézek majd :)
"keresem a megfelelő színűt"
Ebben az esetben bajban leszek... :)
Ellenben 200eFtért már lehet jót kapni.
Toshibát már telepítettem, de nekem nem szimpi már a kinézete sem, a sony pedig sztem is ~20% marketing.
A pontosítás végett:
- Normál 15"os kijelzővel, vagy nagy 17"ossal kellene gép? Ha filmeket nézel, akkor jobb lenne a nagyobb, de akkor a gép is hatalmas.
- Fontos a nagyobb tárhely (1TB), vagy elég vmivel kisebb? Pl. sok film tárolásához sok hely kell.
- Windows7-8cal, vagy anélkül legyen 200? Kb. 25eFt a differencia.
Különben meg, ha megveszel egy korszerűbb gépet, akkor meg vmi szoftveres gebasz beüt, és ugyanúgy akadni fog a jutub mint most. Keress csak rá itt az oldalon a kérdések közt, hogy hányan rinyálnak miatta. - csak lelkesítésként mondom... :)
Nos nem baj ha nagy, még az sem ha kicsit nehezebb van egy apró kis laptopom, ha utazok azt használom :) amolyan kis ajándék volt, (nem vagyok kényszeres laptop gyűjtő).
Ennek ellenére fontos hogy legyen jó az aksi bírja sokáig, windows 8-cal gondoltam 200-ra szóval hogy annyiból legyen meg az egész mondjuk vírusirtóba még hajlandó vagyok beruházni.
Filmet amúgy nem töltök le csak online nézek...
Azért nem baj ha nem olyan kicsi a tárhely a mostanin 40 GB tárhely van a C meghajtón és hát elég szűkös így már... mondjuk a D-n van még... sorry ha ez nem túl releváns válasz a feltett kérdésre :)
Toshibával mi volt a baj, miért nem tetszett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!