Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől berreghet a laptopom?

Mitől berreghet a laptopom?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van a számítógépemmel, hogy elég hangosan "berreg", a hangot leginkább a régi, betárcsázós internethez tudnám hasonlítani.

Mi lehet a probléma? Az alaplap, vagy a vinyó haldoklik? Egy éves volt a gép márciusban, Asus x53b/k53br típus. Egy ideje már csinálja.

#Asus #x53b/k53br
2013. máj. 24. 12:29
 1/7 anonim válasza:

Nálam a hűtő-ventilátor cseréjével szűnt meg ez a probléma.

Nem lehet, hogy nagyon bekoszolódott már. Szoktad tisztítani?

2013. máj. 24. 12:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Winyó vagy ventilátor. Hallgatózással elég jól kiszűrhető, hogy melyik.

Ha csak egy év gari volt rá, akkor vidd szakihoz v. szervizbe! Ha meg még van garija, akkor a garancia szervizbe!

2013. máj. 24. 12:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Két éves garanciát adtak rá, épp azt nyomoztam, hogy működik ez, mert hallottam, hogy kijönnek érte vidékre, és elviszik, csak nem tudom, hogy erre is érvényes-e. Sajnos Tescoban vettük, de ha úgy alakul, nekik vissza nem adom, hogy szervízbe küldjék, inkább majd magánúton, mert félek, hogy rosszabb állapotban kapom vissza...

És nem tisztíttattam még, pedig kínzom a gépet, és nagyon bízom benne, hogy csak ennyi baja van. Mert ágyban használom, meg elég poros helyen is lakom. Egyébként mással már kihallgattattam, ő esküszik rá, hogy a vinyó, de én meg a venti felől hallom. csak nyugodt lennék, ha nem az alaplap adna ki ilyen hangot.

2013. máj. 24. 13:03
 4/7 pinkpancser ***** válasza:
Ágyban használva sok por és szösz mehet bele, amit nem szeretnek a ventilátorok. Egyébként egy viszonylag egyszerű mód még az, ha feltelepíted a HDD sentinelt, az meg tudja mondani, hogy döglődik e a vinyód. Ha nem, akkor marad a venti (amit pár laptopnál garvesztés nélkül is ki lehet tisztítani). Illetve ha mégis a garanciális javításnál döntesz akkor futár vigye! Ha közbeiktatsz egy másik céget akkor csak lassabb lesz.
2013. máj. 24. 16:49
 5/7 A kérdező kommentje:

Felraktam ezt: [link] (ha erre gondoltál) és azt írja, hogy teljesítmény és a kondició is 100%

(régen volt egy hasonló progim, még a régi gépemen. Amikor felraktam, szintén ezt írta, aztán fél óra múlva már lement 30%-ra. Várjak ezzel is, mielőtt örülök?)

2013. máj. 25. 00:07
 6/7 pinkpancser ***** válasza:
A jó hír, hogy a vinyód OK, tehát csak a ventilátort kell tisztítani, esetleg olajozni. A rossz hír, hohy az x53b csak szétszedéssel tisztítható (tehát gar ugorhat róla)
2013. máj. 25. 11:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Pff... köszi az infót, és mindenkinek a segítséget. Akkor most szerintem várok, hogy mi lesz vele... Ha meghal garancia alatt, akkor áldásom rá, ha meg kibírja márciusig, akkor elviszem valahova. Amúgy a garanciában nincs benne a tisztítás? vagy mondom, hogy berreg, nézzék meg. Egy tökéletes világban csak kéne ezzel foglalkozniuk.
2013. máj. 25. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!