Szakdolgozat formázása hogyan működik? Meghatározott beállítások mellett nekem nem jön ki az elvárt leütés szám pl. Hogyan és mit tudok beállítani, hogy ez így jöjjön ki, ahogy kérték? Már próbáltam a betűket is ritkítani.
Figyelt kérdés
egy oldal: 30-32 sor;
egy sor: 60-62 leütés;
a normál szöveg: 12-es betűnagysággal, Times New Roman betűtípussal;
margó:
bal szélen: 3 cm,
obb szélen: 2 cm,
alul és felül: 2,5 cm;
sortávolság: 1,5;
Ma meg kellene formázni, és nem megy sehogy sem... :(
2013. ápr. 16. 06:56
1/5 anonim válasza:
Az elvárt leütésszám csak akkor fog kijönni, ha írsz még hozzá.
2/5 anonim válasza:
A 32 sor az másfeles sorközzel pont kijön, ha csak normál szöveg van egy lapon.
A leütést azt nehéz számolni. Ha csupa m betű van, akkor egy sorba 49 db fér el, míg l betűből 137 és szóközből is 151 db.
3/5 A kérdező kommentje:
A sor szám már kijött, de a leütés szám... már azon gondolkodtam, hogy tuti kihagytak egy "max." szócskát, mert így nem tudom beállítani, hogy 60-62 legyen egy sorban, max azt, hogy max 60-62.
2013. ápr. 16. 08:48
4/5 A kérdező kommentje:
"Ha csupa m betű van, akkor egy sorba 49 db fér el, míg l betűből 137 és szóközből is 151 db"
KÖSZÖNÖM :) (látod, ezt ki nem próbáltam volna, eszembe se jutott volna, de nagyon köszi)
2013. ápr. 16. 08:49
5/5 A kérdező kommentje:
vagy, ami még eszembe jutott, mi van akkor, ha ezek a minimum elvárások, mert ha egy sorban 50 betű van, akkor 50 oldalas a doga, de ha 100, akkor csak 25 kb. Szóval lehet, hogy azért írták oda, hogy nehogy azzal játsszon valaki, hogy ritkítja a betűket, hogy többnek tűnjön a doga? Esetleg még ezt tudom elképzelni, mert ha kb 62re és 32 sorra állítom be, úgy több, mint 60 oldalnál tartok most is...
2013. ápr. 16. 08:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!