Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptopom NERO-ja azt írja...

A laptopom NERO-ja azt írja ki, hogy "lézerfej olvasási hiba", és nem hajlandó megírni egy lemezt se? Ennek így annyi?

Figyelt kérdés

Főleg az a kérdésem, hogy ez most a NERO hibája, azaz softveres kérdés, vagy a laptopom DVD-írója szállt el végleg?

ha hardveres probléma, akkor meg ennek így annyi, igaz? egy kb 7 éves laptopról van szó, azaz nem hiszem, hogy megérné újat venni bele

2013. ápr. 11. 06:01
 1/9 P.O.C. ***** válasza:
Ha SATA -s író kell bele, az még nincs olyan veszett áron. Kb. 6-8 eFt típustól függően. De ha IDE -s az elég drága lesz ~15 eFt (ha kapni még egyáltalán).
2013. ápr. 11. 06:09
 2/9 A kérdező kommentje:
ez egy jó kérdés .. én annyira nem értek hozzá, a laptopon meg csak annyit látok feltüntetve, hogy "IBM type 1834", na de ezek szerint akkor teljesen egyértelműen az a véleményed, hogy ez hardver-probléma?
2013. ápr. 11. 06:12
 3/9 anonim ***** válasza:

jól írja a poc,

lehet ez hardveres probléma is,

-de én azért kipróbálnék másik író progit is,mert az a NERO is egy nagy szutyok tud lenni ,

2013. ápr. 11. 06:33
 4/9 P.O.C. ***** válasza:

Elég valószínű a hardver hiba. Úgy a legegyszerűbb letesztelni amúgy, ha rákötsz USB -s külső írót, ha azzal is nyavalyog akkor szoftver hiba, ha kiírja a lemezt, akkor meg hardver hiba.

Más írószoftverrel is próbáltad amúgy vagy csak Nero?

Ennyiből nem tudom megmondani, hogy IDE-S vagy SATA -s. Rakj fel egy diagnosztikai szoftvert az megmondja.

pl.: ftp://ftp6.nero.com/tools/InfoTool.zip

2013. ápr. 11. 06:44
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget, csak hát én igen távol állok attól, hogy diagnosztizálni tudjak bármit, de azért megpróbálom azzal, amit írtál.

Oké, azt is megpróbálom, de esetleg tudsz olyan egyéb dvd-író softwaret ajánlani, amit ingyenesen le tudok tölteni? tényleg jó lenne tudni 100% biztosra, mielőtt bármit csinálok.

2013. ápr. 11. 07:44
 6/9 P.O.C. ***** válasza:

Itt van egy jó pár ingyenes:

[link]

2013. ápr. 11. 07:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Tölts le mást, mert ez simán lehet a Nero hülyesége. Régen egyébként nem volt rossz, csak már úgy megnőtt, meg annyi minden szart belepakoltak, h ma már mindenre alkalmas, csak dvd-írásra nem.
2013. ápr. 11. 08:03
 8/9 A kérdező kommentje:

oké, de most meg azt írja, hogy "lézer-beállítás hiba"

na csak tegnap még működött, ma meg akartam írni, és kapásból ezt dobta ki, szóval semmi előzmény ...

de mi ez a "lézer-beállítás"? hol tudom ezt akkor normálisan beállítani?

2013. ápr. 11. 08:35
 9/9 Golan Trevize ***** válasza:

Szerintem szoftveres hiba lesz, és nem biztos, hogy csak a Nerot, lehet, hogy az egész operációs rendszert újra kell telepíteni.

Ilyen hibákkal kb. 5 esetben találkoztam, és abból csak egy volt hardveres hiba.

2013. ápr. 11. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!