Miért jó, hogy sok MAGYAR ember angolul használja a telefonját?
Kérdező, te most irigykedsz, hogy mások tudnak angolul, te meg nem?
Nekem amúgy német nyelvre van beállítva a telefonom, hogy gyakoroljam a nyelvet.
"hogy nyomorékok és nem a saját nyelvüket használják..."
Ilyen elven nyomorult az oktatás is mert tanítanak idegen nyelvet, sőt ha valaki tud/el kar sajátítani egy idegen nyelvet attól már "nyomorék" lesz(megsúgom NEM, épp ellenkezőleg)? Eszem a csöpp kis eszed...
Még a 80-as években kezdtem számítógépekkel foglalkozni.
Semmi nem volt magyarul.
Megszoktam, hogy a számítógépeket angolul használom.
A 90-es években aztán lett magyar Windows, de ott is az angollal találkoztam, azt ismertem meg.
Munkahelyeimen is az angol verziókat szoktam meg.
Azon kívül, hogy sok magyar fordítás nyakatekert, vagy egyenes rossz, sokkal gyorsabban kiigazodom egy angol nyelvű kezelőfelületen, mert azt szoktam meg, és mivel angolul is gondolokozom, nem kell fejbel visszafordítanom, hogy pl. a "Hálózatkezelés" az vajon mi lehet.
Ráadásul mivel az angol kifejezés ugrik be azonnal, ezért a betűrendbe szedett opciók között csak nagy nehezen találom megy magyarul, amit keresek, mert megszoktam, hogy egy adott opció az angolul a harmadik, és rögtön ott nézném.
Mindezektől függetlenül mind a helyesírásom, mind a szókészletem, mind úgy általánosságban a nyelvhasználatom szintje magasan veri azokét, akik magyar Windowst használnak vagy a telefonjukat magyar kezelőfelülettel használják.
Én pont őket tartom nyomoréknak, mert a saját anyanyelvüket sem tudják egy minimálisan elvárható szinten használni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!