Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem ismeri fel a merevlemezt...

Nem ismeri fel a merevlemezt a gép, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Formáznám a gépet. Amikor betöltené a partíciókat, azaz a merevlemezt, azt írja, hogy nem érhető el a lemez. Így sajnos az L(partíció létrehoz) T(törlés) nem vehető igénybe, néha kékhalál jön be ezek után. vegyek új merevlemezt, vagy még van esély megoldani ezt? a HDD-m Sata-s. Köszönöm előre a válaszokat! :)

2013. márc. 23. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:

uj merevlemez vag alaplap :/

probáld meg más sata-s helyre dugni gondolom nem 1 hely van az alaplapon

2013. márc. 23. 12:54
 2/10 anonim ***** válasza:
és milyen op rendszerrel próbálkozol? XP SP1 pl. nem kezeli a SATA-s HDD-ket.
2013. márc. 23. 13:05
 3/10 csacsi2 ***** válasza:
Telepítsd az alaplapi SATA vezérlőt!
2013. márc. 23. 13:10
 4/10 anonim válasza:
Le kell szedned a sata drivert ha xp-t telepítesz
2013. márc. 23. 13:50
 5/10 A kérdező kommentje:
windows xp sp2 és3-mal próbálkozom. próbáltam máshova dugni, de nem jó, ugyanaz történik :/
2013. márc. 24. 13:06
 6/10 csacsi2 ***** válasza:
Az alaplapi Driver -t (ATA/SATA vezérlő) kell telepítsd! Anélkül dughatod akár a nyomtató portba is!
2013. márc. 24. 13:58
 7/10 A kérdező kommentje:
de nem tudom hogy telepíteni, mert nem tölt be a windows. ezért írtam ki hogy a formázáskor, amikor újra szeretném tenni, nem hozza be a partíciókat.magamtól is rájöttem volna ,hogy telepíteni kellene,de kiírtam ,hogy nemtudok....Esetleg Biosban állitsak át valamit?
2013. márc. 24. 20:39
 8/10 csacsi2 ***** válasza:

még mindig azt mondom telepítened kell az alaplapi Driver-t telepítőlemezről!ehez a DVD meghajtórol kell boot-olj. (indításkor F11 , vagy valamelyik másik)

Beteszed a DVD meghajtóba az alaplap telepítőlemezét, Boot -olsz róla ha találsz olyat hogy sata driver, nyomj a telepítésre. Kéri a floppy -t, követed az utasításokat.

Ehez a gyári alaplapi telepítőlemezről, a sata -ra vonatkozó fájlokat át kell másold floppy-ra. Erről informálódhatsz az alaplapod kézikönyvében.

Valahogy így néznek ki a fájlok/mappák amiket át kell másolj:

[link]

Csak olyan választ tudok adni amilyen a kérdésed, semmit nem tudok a gépedről!

2013. márc. 25. 10:48
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi ezt megpróbálom,ez az egyik legértelmesebb válasz még ha nincs itt flopym :) szerzek és elintézem ezt ha nem sikerül ujjat veszek :) köszi :)
2013. márc. 25. 20:50
 10/10 A kérdező kommentje:
még a recovery sem jön be, egyedül a BIOS. köszi a segítséget, de akkor nézek egy másik hdd-t valahol.
2013. márc. 25. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!