Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik konfigot vegyem szerint...

Melyik konfigot vegyem szerintetek?

Figyelt kérdés

Elsődlegesen netezni, fimezni es alkalmanként játszani lesz.

V1:

[link]

V2:

[link]

2013. márc. 21. 23:34
 1/8 Teno ***** válasza:
Én az 1. választanám, bár netezős-filmezős gépnek elég lenne egy APU-s konfig, de ha van ennyi pénzed...
2013. márc. 21. 23:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Játszani is szeretnék rajta szóval bőven kell a hd7770, keves is, csak sajnos ennyi a keretem.
2013. márc. 21. 23:57
 3/8 Osynho ***** válasza:
Egyiket se. Athlon 750K + 7850 1gb + 4gb ram kijönne ennyiből. A hdd-n és a tápon is tudnál spórolni (nem kell 500W).
2013. márc. 21. 23:58
 4/8 Teno ***** válasza:

Hát igen, vinyóból ezt venném, ami tényleg olcsóbb is:

[link]

2013. márc. 22. 00:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak nekem felesleges a 7850 mert úgy is 1280on játszanék. Valamint ha vennék is tuti nem 4 giga rammal amiből szinte csak a rendszer használ 3gigat.
2013. márc. 22. 07:33
 6/8 anonim ***** válasza:
1-1,5 gb-t hasznal alapjaraton a w7 es a maradek boven eleg netezesre meg jatszasra
2013. márc. 22. 08:52
 7/8 Osynho ***** válasza:

A felbontást eddig nem közölted. :) 1280-ra persze, elég a 7770-es. Viszont a többin akkor is tudnál spórolni. Vagy beférne egy ssd.

Be is b@szna, ha 3gb-ot megenne a Win.:) Ezt honnan veszed? 4gb ramom van és full hd-n gyönyörűen mennek a játékok. 1280-on pláne elég lenne. A másik, hogy 4gb a ramot bármikor tudod bővíteni.

2013. márc. 22. 10:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Bocs, de most lusta vagyok átbogarászni, hogy melyik is lenne jobb, vagy esetleg mit kéne cserélned.

De a RAM-os diskurzusba beszállnék. Egyetlen operációs rendszer sem foglalja le a memória nagy részét, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is rá szüksége. Ezért használnak lapozást. Ami viszont lassítja a rendszer működését. Szóval a lényeg, hogy RAM-ból sosem elég. Ebben a gépben 8 GB van, jelenleg Chrome, TotalCommander és uTorrent fut. Foglalt 3,73 GB. Chrome (és Firefox, meg az utóbbi évben minden normális böngésző) zabálja a memóriát. Plusz ha mellé még játék is jön...

Szóval notebooknál nekem már a 16 GB volt az alap pár hete, saját célra annál lejjebb nem nagyon adnám. Mondjuk én elég teljesítményzabálós user vagyok, mindig van valami renderelési meló, vagy fut pár virtuális gép (több processzor maggal és sok RAM-mal), meg hasonlók. De attól még egy átlag, netezős felhasználónak sem ajánlanék 4 GB-nál kevesebbet, pláne egy játszósnak.

A bővítésre pedig egy informatikus azt mondja, hogy undorító. Vagy túl fárasztó munka ahhoz, hogy szépen megcsináld. A lelket is ápolni kell, a userét is, és a gépét is. :)

2013. márc. 22. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!