Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi Hiren's boot CD, illetve...

Mi Hiren's boot CD, illetve tartalmának hivatalos jogállása?

Figyelt kérdés

A Hiren's boot CD ugyebár tartalmaz windows xp minit, notron ghost, ot és még egy rakás nem free szoftvert.

A hirens boot-nak van valamiféle szerződése ezekkel a cégekkel, hogy amennyiben ezen lemezt használja egy felhasználó, az nem számít jogsértésnek, vagy csak szimplán lesz.rják a készítők?

Lehetőleg olyan válaszoljon, aki tudja a jó választ.

#jogállás #hirensboot cd
2013. márc. 21. 17:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Régen volt rajta Norton Ghost és hasonlók, úgy a 11, vagy 12-es verzióból már kivették. Igen, mondhatni, sz*rtak a jogi dolgokra, mára már szabadon használható, ingyenes programok, valamint shareware-ek vannak rajta, régen sok fizetős kapott helyet a Hiren's Boot CD-n.

Természetesen, amiket kivettek belőle, próbáltam ingyenes alternatívákkal pótolni.

2013. márc. 21. 17:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Közben néztem a programok listáját és valóban a ghost már nincs rajta, csak az alternatíva.

Viszont a mini Xp még megtalálható, ileltve egy másik dollár jeles (fizetős) szoftver a listán.

Ennek értelmében tehát ha én letöltöm ezt az egyébként ingyenes lemezt gyakorlatilag jogsértést követek el (mégpedig kétrendbelit) ?

2013. márc. 21. 17:36
 3/5 anonim ***** válasza:
A Mini XP-nek a nevén kívül semmi köze a Windows XP-hez. Valami linux cucc, aminek a kinézetét nagyjából XP stílusúra alakították.
2013. márc. 21. 17:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm válaszod.
2013. márc. 21. 18:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Illetve válaszaitokat, elnézést!
2013. márc. 21. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!