Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az alaplapom Gigabyite G31M-ES...

Az alaplapom Gigabyite G31M-ES2L és most egy 4 magos procit raktam belle a Core2Quad Q6600 at amit már felismerta alaplapom de nem tudom hogy ez gond vagy nem hogy a CPU hőfoka 60 és 80 fok kőzőtt van ez nem jó?

Figyelt kérdés
Előszőr egy Dual Core E6600 as procim volta lapomban aminek a hőfőka 40 fok volt stabillan és tudtam a processzoron huzzni 1 gigátis de egy jobb processzort raktam az alaplapomban amia négymagos Q6600 as amit sikerűlt frissitenem a biósban és felis ismerte a lapom a Q6600 ast de ha alapon hagyoma órajelet vagyis 2.4 Ghz en akkor 50-55 fok a CPU deha huzzom 3Ghz re akkor felmegy 70 fokra is de mostez rossz vagy normális a Q6600 asnál?Pasztát bőven raktama processzora de 40 fokra nem nagyon akkar lemmenimint ahogya E6600 asnál volt.Mit tehetnék 50 foknál kevesebb legyen a CPU hőfok?
2013. márc. 9. 20:13
 1/4 kalex96 válasza:
Ne rakj rá túl sok pasztát mert az is baj lehet.De szerintem a hűtő a kevés. Milyen proci hűtőd van? Mert az E6600 as alap hűtése biztos nem elég a 4 magos Q6600 hoz. Pláne nem túl húzva.
2013. márc. 9. 20:57
 2/4 A kérdező kommentje:

A hűtőm az Gyári inteles amitméga E6600 ashoz kaptam de lehet ezzért ijen magassa processzornaka hőfök a Q6600 as procinak mert ahozmár máss hűtő kell?

És még azzonkivűl hogy 70 fokigis felmgy a hőfok demég a géps elégé zajós ezzis mért lehet?

2013. márc. 9. 21:39
 3/4 kalex96 válasza:

Egy 2 magra tervezett alap hűtés nem fog úgy hűteni egy 4 magos procit hogy 40 fokot kapj. Remélem ezt te is így gondolod.

Ha hűvösebb procit akarsz akkor arra egyébként is csak megoldás van : Erősebb hűtő

Az hogy hangosabb arra csak 1 tippen van:

A ventilátor a maximumon pörög hogy jobban hűtsön.

2013. márc. 11. 17:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor a négymagós Core2Quad processzorhoz mégis mien hűtőt vegyek ha a gyári inteles nem jó hozzá?

És ha veszek egy erősebbet amia négymagóshoz valo akkor azmár csendes lesz?

Amikora E6600 as processzorom volta alaplapomban akkor nem volt ojan hangos a gép de mikor beraktama négymagóst akkor már hangósabb a gép.

A tápnakis lehet közze a gép hangósságának?

Mostegy 400 Watósom van deha lecserélem egy 450 esre vagy 500 asra akkor azzis valamit csendesithet a gépen?

2013. márc. 11. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!