Mire figyeljek egy új iMac-nél?
A programozás mennyire erőforrás-igényes feladat? Ha nem annyira, egy PC is megfelel a feladatra.
Nem hülyeség amikor azt mondják, hogy több százezer forintot dobsz ki olyan dologra, amit lehet ki sem használsz.
A válaszolókról pedig csak annyit, hogy a többség egyszerű kis csóri magyar melós vagy diák, és nincs minden második kérdező családjában húsz Apple termék, hogy azonnal olyan választ adjanak amit szeretnél.
volt ra penzem , anno in Canada, de csak azert vennem meg ,hogy megtobbert tovabb adjam,mert mindig van ra vevo
e-penis =mac-penis???
Nekem iMac-em van. 20,1"-os, 8.1-es. Tehát nem mai. Fotós utómunkálatokra használom, olcsóbban jöttem ki vele, mint egy hasonló pc-vel, színhelyes hd kijelzőstül.
Tehát tévedés, hogy sokkal drágább, mint egy PC.
1989 óta (!!!) használok Mac gépe(ke)t, jó néhány típus átment a kezeim között. Nagyon ritkán merült fel csak bennem a gondolat, hogy valaha is PC-t vegyek, végül vettem, de csak játékra, mert Mac-re sok játékot nem írnak meg. Szinte mindegyik Mac gépem nagyon üzembiztos volt, nagyon ritkán kellett csak rendszert újratelepíteni, vírust is csak egyetlen EGYSZER kaptam, még a 90-es évek közepén valami floppyról, de vírusirtóval simán ki tudtam takarítani. 2006-ban vettem a legutolsó Mac-emet, egy 24"-os iMac-et. Használom munkára (webszerkesztés, Photoshop, tördelés stb.), és szórakozásra (játék, filmnézés, zenehallgatás), és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ez a 10-es rendszer nagyon jó és stabil (10.4 majd 10.6). Két éve halt meg a belső HD, öt év után, de még minden adatot simán át tudtunk menteni az új lemezre. Egyébként több mint két évtizedes tapasztalat, hogy a Mac-ekbe szerelt HD-k öt évig bírják, szinte menetrendszerű ez, úgyhogy rá lehet készülni, és az ötödik év közeledtével egyszerűen át kell menteni a cuccot egy új HD-re, és akkor nincs baj. Ezen felül semmi baja a gépnek. Két pixelpont hiba van a képernyőn, már újkorától, de nem zavar, és azóta nem keletkezett új hiba. Képernyőjét egész éles szögben is jól lehet nézni (filmnél előny), szerintem a képe sok tévénél is lényegesen jobb. Mondjuk nekem bejön, hogy matt a képernyő, az újaknál már csillogó, nem tudom miért.
Nem volt olcsó, de nekem megérte, még úgy is, hogy manapság már ritkán dolgozom rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!