Ubuntu 12.10 telepítési probléma. Mi lehet a baj? (többi lenn)
Néhány perccel ezelőtt telepítettem kis gépemre (ASUS R11CX-Netbook) az Ubuntu 12.10-et. Amikor feltelepítette, kiírta, hogy az első használat előtt újra kell indítanom. Rányomtam hogy újraindítás. Itt jött a probléma. Szépen leállt, de amikor elkezdett felállni a rendszer ez történt:
1. bejött egy a feketénél világosabb (rózsaszínes) hatású képernyő
2. néhány másodperc múlva egy fekete képernyő villogó kurzorral
3. néhány másodperc múlva pedig elkezdte sorolni hogy mit csinál... nem tudom hogy mi ez.. csupa " *Starting..." meg
"* Stopping..." ezek mellet pedi: [OK]
az utolsó amit kiír:
" * Stopping Mont filesystem on boot [OK]"
Itt megáll a tudomány..
Megnyomom a főkapcsolót 1x röviden, elkezd kikapcsolni. Ha bekapcsolom újra ez van.. éS ismét megáll
Mi lehet a probléma? Kérlek segítsetek!
INTEL ATOM N2600
2Gb RAM
320 Gb Merevlemez
Intel Media Accelerator 3600 graf. kártya
már megvolt és ugyanez...
ha viszont megpróbálom csak kipróbálni akkor pedig fekete képernyő jobb felül villogó kurzor... :/
kisebb gepigenyu distrokat javasolnak erre az Asusra:
jolicluod,xubuntu.crunchbang,archlinux
Ez nem öröm, viszont jó alkalom, hogy kicsit mélyebben megismerd a Linuxot :)
*Starting..." meg
"* Stopping..."
Most ez indul vagy leáll? :)
A grub-nak (gondolom azt használsz) magyarázd el, hogy csak egy sima bash-t indítson: init=/bin/bash, gugli megmondja, hogy pontosan hova. A "linux" vagy "kernel" sor végére. "e" betűvel mész be és "b" vagy ^x-szel bootolsz utána. De ezt kiírja a grub.
Ha ezen túl vagy, írd le, hogy mi történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!