Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet nagy mennyiségű...

Hogy lehet nagy mennyiségű gépet LAN-ba kötni?

Figyelt kérdés

Helló! Néha rám jönnek az ötletezési kedvek így kitaláltam hogy a barátaimat összehívnám egy igazi nagy LAN party-ra.

Az lenne a kérdésem hogy elég-e egy wifibe beledugni a lankábeleket vagy van valami speckó összekapcsolós dolog amivel meg könnyíthetném ezt? Közel 100 gépet kellene összekötni. Lenne kb 1 tucat olyan gép ami csak hostol, a többi meg csak játszik rajta.

Esetleg ha elég ez a wifis megoldás akkor valami hasonlót nem tudtok mondani ahova többet bele lehet dugni, és nem wifi ként használható?

Válaszokat előre is köszi!!

2013. febr. 13. 23:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Még csak részt sem vettem LAN party-n, nemhogy szerveztem volna, de ha már más nem válaszol:

Amit keresel, azt úgy hívják hogy switch. Ebből van nagyon sok portos is, de mondjuk 16-24 port az még szokásos. Mondjuk az utóbbiból veszel 5-öt, plusz egyet amivel az előző ötöt, az internet kapcsolatot, és a szervereket kapcsolod.

Az áram nehezebb ügynek tűnik, legalábbis nekem. 100 gép, egyenként 250 W-al számolva az 25 kW. Ami több mint 110 A, tehát ide valami átlagon felüli áramellátású épület kell.

Ha ilyesmin gondolkozol, akkor jobb lenne először kisebben megcsinálni, nem 100 emberrel, hogy tapasztalatokat szerezzél.

2013. febr. 14. 04:19
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Ahol meg lenne tartva egy kertes ház. 4 emelet ahol csak asztalok és székek lennének kivéve az illemhelyek meg a konyha. Van lent 3X300W-os áramlehetőség külön lévő forrásokkal + a normális konektorok.

Azért lennénk kb 100-an mert 2-3 nagy Multigaming tulaj a haverom s kicsit nagy a szájuk :D Meg kell nekik mutatni kik az igazi kockák :D

2013. febr. 14. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!