Szeretnék összerakni egy teljesen új gépet de még nem csináltam soha ilyet. Olyat szeretnék összerakni ami az 1-2 év múlva megjelenő játékokat is vinné. Szerintetek? Többi lent.
Alaplap: Gigabyte GA-H77M-D3H
CPU: Intel Core i3-2120 3.30GHz
RAM: DDR3 6GB
HDD: 500GB
VGA: GIGABYTE nVidia GTX650 2Gb OC
Szerintetek????
Alaplappal úgy látom nincs baj, de majd jönnek az ASUS-fanok, hogy inkább azt vegyél. Murphy szerint ami el tud romolni, az el is romlik, mindegy milyen márkanév alatt fut (Médincsájna rulez!)
CPU: 2 magos, 4 szálas 3,3GHz sok mindenre elég (nekem egy i3-540 volt, teljesen meg voltam vele elégedve, a jelenlegi i5-2320 pillanatnyi elmebajnak tudható csak be nálam. meg el tudtam adni az i3-at :-) , de majd jönnek az AMD-fanok, hogy inkább azt vegyél. "FX6300, mer' az 6 magos, meg olcsóbb.
RAM-ból vagy 2x2, vagy 2x4 (a 6GB hogy jött ki? 3x2?) A proci két csatornán kezeli a RAM-ot, legfeljebb 1333MHz-est, ettől függetlenül 1600-asok is belemennek, csak 1333-al dolgoznak, ami a gyakorlatban nehezen észrevehető különbség. Tesztprogramok kimutatják, játéknál nem feltűnő.
Én nem spóroltam 8GB-ot vettem (mit nekem az a 6ezer forint +), előbb-utóbb jól jöhet, meg nálam csak 2 slot van.
Ez az alaplap ebből a szempontból jó,később is bővíthető (4 slot). (én erre mondjuk jó pár éve ráfáztam, mert a később vett, elvileg ugyanolyan RAM, mégsem volt teljesen azonos, és nem akartak párban járni, bukott a dual chanell. (Bár egy teszt szerint ez csupán 10% + jelent sebességben...)
Innen kezdve 32bites Win felejtős, jöhet a 64 bites korszak. Drivereknél odafigyelni erre is!
HDD: erről mit tudnék mondani? Én hagyományosan Samsungot vettem eddig.(3 év garancia, de ez más gyártóknál is előfordul)
Te már nem biztos hogy fogsz.:-)
VGA: Ezért az árért inkább 7770, de majd jönnek az Nvidia-fanok...
Mondjuk Sapphire, de majd jönnek az MSI,ASUS,stb.-fanok...
Abból ennyiért nem kapsz 2gigásat, de ismert erdei körökben az az általános nézet, hogy 2 gigára a HD (1920x1080)feletti felbontásokon van igazán szükség. (Igaz, nem írtad milyen felbontáson használnád a gépet.)
Nem említetted a tápot. Mondanám, hogy Chieftec CTG-500, de majd jönnek az FSP,Corsair-fanok...
Egyszóval ne a legolcsóbbat. 10-12-ért már lehet jót kapni.
Végezetül pedig annyit, hogy számítógép vásárlásnál egyetlen paraméter a döntő: mennyi pénz van rá...
1-2 év múlva, meg ki tudja mi lesz?
Köszönöm a felkérést. Túl nagy megtiszteltetés, de legyen.
Az IPON.hu oldaláról:
Ez csupán egy vázlat. Billentyűzet, egér nem fért bele :-)
Lehet csiszolni rajta: i5 helyett i3 -olcsóbb lesz(-14e) ,de lassabb is.
4GB RAM helyett 8 GB. +7 ezerért (ha 8GB-ot akarsz, azt KIT-ben kérd (2X4GB))
Oprendszer nem fért bele :-)
A ház vagy bejön neked, vagy nem... 12ezer körül lett volna normálisabb, de az megint +6 ezer.
Mindenképpen velük szereltesd össze, mert az i5-3330 egyik szériája lehet hogy BIOS-frissítést igényel. Azzal bajlódjanak ők.
Azért itt válaszoltam, nem privátban, mert hátha mégis jönnek a mindenféle-fanok, és tudnak ennél jobbat.
Megint én.
Tápból lehet, hogy elég a 400W-os (CTG-400), azzal is spórolható 2 rugó.
Máris találtam hibát (#3) a saját vázlatomban.
A 1333-as memória helyett [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!