Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptopom nem ismeri fel a...

A laptopom nem ismeri fel a második slotban se a régi, se az új memóriát, így nem tudom mit csinálhatnék?!?!? Több infóért KATT a kérdésre!

Figyelt kérdés

A gép ÚJ,de nincs rá garanciám és sose volt még szétszedve!

A gép pontos típusa ACER aspire 5755G-2434G64Mnks

Intel Core i5 2430M

Nvidia Geforce GT 540M 1GB VRAM

640GB HDD

NANYA 4GB DDR3 1333mhz memory

Vettem bele szintén CSX 4GB DDR3 1333mhz memóriát ÚJAT, mert olvastam a gyártó oldalán ,hogy 8GB-ig húzható!

Próbáltam mind a 2 memóriát a gépbe beletenni felcserélve is,majd próbáltam külön külön is egyesével minden a 2 slotot kipróbálva is,de az új slot ami még nem volt használva nem üzemel be,így ha abban volt csak memória és mindegy,hogy melyik az új vagy a régi nem bootol be a gép!

Az oprendszer win 7 ultimate és teljesen frissen van újrarakva!

Nincs több ötletem ,így nagyon várom a segítségeteket!

Képeket mellékeltem a memóriákról illetve a gépben található két slotról!

[link]

[link]

2013. febr. 12. 12:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%

Figy az harverkonfikguráció módosulása miatt nem is fog elindulni, úgyhogy ha friss, akkor rakd újra mégegyszer az új configal.

Egy kérdés eljutsz a bootolásban odáig, hogy az operációs rendszer kezed tölteni? mert ha igen, akkor rakd újra és működni fog.

2013. febr. 12. 12:12
 2/15 A kérdező kommentje:
Mind a 2 memóriával megy a gép,de csak az 1-es slotban ,ami eddig is használva volt!Amikor csak a 2 slotban van memória és mindegy hogy melyik az új vagy a régi akkor el se indul a gép!
2013. febr. 12. 12:15
 3/15 A kérdező kommentje:
Olvastam,hogy a memóriát csak be kell tenni és felismeri,de itt mégsem így van akkor?Újra kell tenni a gépet és ez biztos?
2013. febr. 12. 12:16
 4/15 anonim ***** válasza:
Rossz az a slot.
2013. febr. 12. 12:19
 5/15 A kérdező kommentje:
Az is elképzelhető,de mennyi az esélye egy új gépben,hogy rossz?Mindenesetre lehet előbb újrakom aztán ha akkor se jó akkor irány a szervíz,de ha van még ötlet akkor szívesen várok minden hasznos infót!
2013. febr. 12. 12:21
 6/15 anonim ***** válasza:
Feleslegesen rakod újra,ha be se bootol...
2013. febr. 12. 12:23
 7/15 A kérdező kommentje:
Az 1-es slotról be bootol csak a 2-es slotról nem bootol be,de lehet,hogy az a probléma,amit az előtted szóló említett,így beleteszem mind a 2 memóriát és újrarakom ha nem jön más hasznos infó a mai napon ehhez a kérdéshez!Próbát megér mielőtt szervizbe mennék egy vagyonért!
2013. febr. 12. 12:26
 8/15 anonim ***** válasza:
Az egyes hozzászóló hülyeséget irt. Ha jó lenne az a slot is akkor a bootig eljutna a gép.
2013. febr. 12. 12:29
 9/15 anonim ***** válasza:

Rakj mind a kettőbe és nézd meg úgy.

Kétlem, hogy a slot maga rossz lenne és a RAM csere miatt nem kell újra sem tenni a gépet.

Lehet egyszerűbb a dolog: az elsőben KELL legyen memória és kész.

Próbáld ki, hogy ha mind a kettőbe teszel, akkor az összeadott értéküket látja-e. Ha igen, akkor nincs semmi gond.

2013. febr. 12. 12:30
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem látja a 8GB-ot csak a 4GB-ot látja és a ha felcserélem a memóriákat akkor is csak 4GB-ot lát!
2013. febr. 12. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!