Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Újra lett telepítve a gépem...

Újra lett telepítve a gépem (nem általam) és most nincs hang. Mit csináljak? 15/L

Figyelt kérdés
Nem értek ehhez,de gondolom hangkártya driver kell.Viszont fogalmam sincs milyen a hangkártyám,hogy mi a gyártója a gépnek,szóval semmiről.Eltudnátok mondani mit csináljak? Úgy lehetőleg hogy egy nagyon amatőr is megértse.:)

2013. febr. 9. 23:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Vond kérdőre azt aki újrarakta a rendszert és hogy csináljon valamit.
2013. febr. 9. 23:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Valóban hangkártya driver hiány lehet a ludas. Ezt a következőképpen tudhatod meg: Kattints jobb egérgombbal a Sajátgépre majd a Tulajdonságok fül alatt válaszd az Eszközkezelőt. Elvileg kell lennie benne egy vagy több sárga felkiáltójelnek.

Töltsd le az Everest nevű programot. Ez a program megmutatja részletesen , hogy milyen hardver és szoftver elemek vannak a gépedben. Ha szerencséd van akkor kiírja a hangkártya típusát, így már lehet keresni drivert a neten a Google segítségével. Ha mégsem írná ki milyen típusú akkor vedd le a számítógép házának oldalát, és nézd meg , hogy a hangkártyád az alaplapra van-e forrasztva vagy külön kártyaként egy csatlakozó sínben csücsül.

Ha az alaplapra van forrasztva a hangkártya akkor az alaplapra rá kell lennie írva az alaplap márkájának és típusának. Pl: ASUS F2A85-V PRO

Beírod a Google keresőbe a lap típusát és audio drivert keresel az adott típushoz.

2013. febr. 9. 23:50
 3/8 Komplikato ***** válasza:

1. Innen töltsd le az AIDA64 rendszer ellemző programot, a sok közül az elsőt:

[link]

2. Ha sikerül feltelepíteni és elindítani (elsőre kicsit szöszölni fog), akkor baloldalt látod a gép összes hardware és software részét, ott kilogikázod a hangkártya melyik csoportban van, kikeresed és akkor a nagyobbik ablakban minden információ meg lesz.

3. Ha ez megvan, akkor beírod ide, hogy milyen Audiovezérlő van a gépben és akkor segítünk driverben. (Rendszert, hogy milyen Windows van fent, nem árt beírni. Ezt megnézheted az AIda64-ben is.)

Ilyesmiket kell keresni, hogy CMI avagy CMEDIA, VIA, REALTEK, CREATIVE, SOUNDMAX (ADI), stb.

2013. febr. 9. 23:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm második,sikerült.
2013. febr. 10. 00:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Harmadik mire írtál megcsináltam,de neked is köszönöm.
2013. febr. 10. 00:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Vagyis mire olvastam addigra sikerült.
2013. febr. 10. 00:09
 7/8 Komplikato ***** válasza:

Akkor könnyebben ment mint vártam. :)

Gratulálok még pár ilyen és tuti jobb leszel annál aki telepített neked. ;)

További szép éjszakát.

2013. febr. 10. 00:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen,én se hittem hogy ilyen könnyen fog menni.:) Hogy jobb leszek-e nála azt nem tudom,de remélhetőleg.Neked is szép éjszakát.
2013. febr. 10. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!