Mennyi az esélye, hogy belecsap a villám a gépembe? Egyáltalán hogyan lehetséges ez?
A 230V-os hálózaton keresztül leghamarabb, azon felül az internet modem is össze szedhet túlfeszültséget.
Egy villámvédős konektor az esetek egy részében védelmet nyújt túlfeszültség ellen. Persze csodát nem kell várni tőle.
ha nincs vihar, akkor semennyi :)
komolyra:
követlen villámcsapás nem túl gyakori eset - ez ellen nem nagyon tudsz védekezni (tudom, villmhárító, de ha nincs központilag kiépítve, akkor annak az egyedi építése elég húzós...)
ami gyakori, hogy valahol a közelben következik be villámcsapás, emiatt a hlózati feszültség egy igen rövid időre szinte korlátlan mértékben megnő (akár több ezer voltra is) és ez a hirtelen feszültségemelkedés teszi tönkre az elektromos eszközöket.
vihar estén érdemes a teljes áramtalanítás (nem csak kikapcsolás, hanem a hálózati csatlakozó, a telefoncsatlakozó, a tv- ből az antenna kihúzása is!)
Itt az előbb marha nagy vihar volt (: Dél-Budapest..
De már vége.
Köszönöm a válaszokat, közben olvasgattam is utána egy kicsit, szóval okosodtam, megnyugodtam, minden oké.
Köszönök mindent. És óvakodjatok az influenzáktól ((:
Én kiszoktam húzni a konnektorból az egész gépet
Nálunk is vihar volt
"És óvakodjatok az influenzáktól ((:"
Neked meg C-vitaminban gazdag boldog új évet kívánok!
Köszönöm, már ebben az évben is tömöm magamba.
Általában én is kihúzom amúgy, de most nem húztam..
Köszönök minden választ még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!