Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megnézni, hogy a...

Hogyan tudom megnézni, hogy a Wordben lementett kép melyik internetes oldalról való?

Figyelt kérdés
2013. jan. 29. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:
ezt már egyszer kiírtad, és sehogy
2013. jan. 29. 20:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Fordított képkereső:

[link]

Másold ki a fájlt a Word dokumentumból, mentsd el a számítógépedre JPG formátumban (erre akár a Windows Paint is alkalmas), majd töltsd fel erre az oldalra.

2013. jan. 29. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:

érdekes ez a tineye :D

ugyanazt tudja, mint a google, mi pluszt nyújt?

2013. jan. 29. 21:19
 4/10 anonim ***** válasza:

21:19:

> ugyanazt tudja, mint a google, mi pluszt nyújt?

Úgy látom hogy semmit.

Nem tudtam, hogy a Google képkeresője is tud ilyet. :)

2013. jan. 29. 21:26
 5/10 2xSü ***** válasza:

#3: A kérdésed nem jogos. A helyes kérdés így hangzik: „Érdekes ez a Google képkereső. Ugyanazt tudja, mint a Tineye. Mi pluszt nyújt?”

Merthogy a Tineye jóval régebb óta létezik, mint a Google kép alapú keresése. Gondolom nem húzták le a rolót, csak azért, mert egy nevesebb konkurencia is megvalósított valami hasonlót.

De összességében mindkettő jó eszköz. Volt, amit Tineye segítségével megtaláltam, de a Google nem tudott releváns találatot adni. Természetesen volt fordított eset is. Más. Két különböző eszköz egy célra. Ha az egyikkel nem megy, legalább van esélyed, hogy talán a másikkal menni fog.

2013. jan. 29. 21:33
 6/10 anonim ***** válasza:

@2xSü

értem én, de mint tudjuk a google nem is az első kulcsszavas kereső

a google képkereső meg nekem nem érdekes, a tineye viszont az volt, tehát nem értelek

2013. jan. 29. 23:12
 7/10 2xSü ***** válasza:

#6: A „ugyanazt tudja, mint a google, mi pluszt nyújt?” kérdésnek egy kicsit olyan íze van, hogy „Miért kellett létrehozni ezt a szolgáltatást, ha már egyszer ott a Google képkeresője.”. Persze lehet nem ez volt a kérdező szándéka, de ki lehet hallani egy ilyen vetületét is a kérdésnek.

Erre írtam tisztázásképpen – afféle lábjegyzetként –, hogy jó tudni, hogy mi volt a két szolgáltatás megjelenésének kronológiai sorrendje, azaz hogy a Tineye volt előbb, illetve hogy a két szolgáltatás működése között különbség van. Nem tudom pontosan mi ez a különbség, az adatbázisból fakad-e, vagy az algoritmusból, de tapasztalatom szerint nem árt, ha ismered mindkettőt, mert ahol az egyik csődöt mond, ott a másik még működhet. (Persze vannak jól látható különbségek, de gondolom ez látszik az adott szolgáltatásnál, pl. hogy milyen sorrendbe tudod listázni a találatokat, stb…)

2013. jan. 30. 02:00
 8/10 anonim ***** válasza:

mikor néhány éve leérettségiztem, hogy örültem neki, hogy nem lesz több irodalom óra :D

erre jössz itt a vetültetekkel

nem, nem volt ilyen szándéka a kérdezőnek, csak én ezt az oldalt nem ismertem, és megkérdeztem, hogy esetleg ezt használjam-e, tud-e többet?

különben azóta már elgondolkoztam, és rájöttem, hogy régebben használtam ezt a tineyet, mielőtt a google fordított képkereső szolgáltatást indított volna, de kb 2 alkalomról van szó

2013. jan. 30. 12:50
 9/10 2xSü ***** válasza:

> mikor néhány éve leérettségiztem, hogy örültem neki, hogy nem lesz több irodalom óra :D

> erre jössz itt a vetültetekkel

Sajnálom. Tessék akkor választani egyet a következőkből:

- …de ki lehet hallani egy ilyen értelmezését is a kérdésnek.

- …de ki lehet hallani egy ilyen aspektusát is a kérdésnek.

- …de ki lehet hallani egy ilyen szemszögét is a kérdésnek.

(Bocs, ha a fenti sorok esetleg így listába rendezve rímelnének. Nem szándékosan akarlak az irodalomórákra emlékeztetni…)

> nem, nem volt ilyen szándéka a kérdezőnek

Ezért írtam, hogy lehet, hogy nem ez volt a kérdéssel a célod, de aki olvassa az értheti így.

Amúgy én sem használom naponta. Példát sem tudnék mondani, mikor volt használható az egyik, mikor a másik nem. Apróbb dolgokat meg írtam, pl. a találatokat ugye sorba lehet rendezni, ami a két rendszernél eltérő. A Google képkeresője azzal az óriási előnnyel indul, hogy a legnagyobb képekből álló adatbázisa van. Pl. a Google-lel nehézkessé válik annak a megállapítása, hogy melyik oldalon tűnt fel először a kép. A felbontás nem minden esetben tükrözi ezt, hiszen lehet, hogy nagyítottak az eredetin. Maximum a képkivágás utalhat rá, de ha nincs képkivágás, akkor nem sok támpontod maradt.

A Tineye esetén nekem nagyon tetszik a szín szerinti keresés: [link]

2013. jan. 30. 18:12
 10/10 anonim ***** válasza:

tudod, nem a választékos nyelvezet taszított,

hanem az a felfogás, hogy értsünk valamit úgy, ahogy nem kéne, mert így is LEHET érteni

(de inkább azok zavarnak, akik ezt tökélyre fejlesztik, és most nyugodtan magadra veheted, mert most rád értettem)

2013. jan. 30. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!