Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Meg akartam formázni a pendriv...

Team kérdése:

Meg akartam formázni a pendrivot de azt irja ki hogy nem birja befejezni, meg se nyitja a pendrivot. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 13:12
 1/3 A kérdező kommentje:

A meghajtóban (F:) található lemez nincs megformázva.

Megformázza most?

Ha rámegyek hogy igen akkor azt irja ki hogy nem bírja befejezni.Ha meg nem akkor meg ismét megkérdezi ugyan ezt!?

2013. jan. 20. 13:13
 2/3 Mr. V. ***** válasza:

Az eszközkezelőben nézd meg a méretét (ne a sajátgépben!), ha ott minden 0, akkor a pendrive halott, ha látsz méretet, akkor valami spéci pendrive formázó (HP format utility) segíthet a hibán.

Ha nullák az adatok, a tárterület, akkor típusfüggő, de flasheléssel lehet újra életre kelteni, azaz a driver IC-jére felrakni a kezelőprogramot, abba beleírni a valós méretet, majd ugyanazzal a programmal megformáztatni a kellő formátumra (FDD, ZIP, HDD, bootable, FAT/NTFS, ...).

Nem amatőröknek való feladat, főleg a jó flasher progi és flash file megszerzése, meg ha csak 1 számot elírsz a méretnél, már adatvesztéssel járhat később. (Sok mp3 lejátszót a kínaiak 16GB-osnak adnak el, de csak 2GB-os chip van benne, ám gépre dugva 16-osnak látja... azt szándékos félreírással csinálták.)

Szóval nem egyszerű feladat, de megoldható a felélesztése, csak pontos típust kell hozzá tudni, hogy ahhoz milyen program érhető el egyáltalán.

2013. jan. 20. 21:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm szépen, hogy ilyen részletesen leírtad a dolgokat..Kipróbáltam a gyors formázást is ez segített rajta ezt el bírta végezni.Tehát már megoldódott a probléma. :)
2013. jan. 21. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!