Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hol vegyek a gépembe kis led...

Hol vegyek a gépembe kis led égőket?

Figyelt kérdés
Hol lehet ilyet venni? Meg persze még ha kell hozzá valami.

2013. jan. 19. 23:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egyébként azt úgy szokták, hogy a 3V körüli ledből sorosan kell kötni annyi darabot, ami közel kiadja a rendelkezésre álló feszültség forrás értékét. A különbséget ellenállással kel elfűteni (megetetni).
2013. jan. 21. 00:14
 12/15 anonim ***** válasza:

balu1

Csak írtam valamit de a legtöbb led ezekkel a feszültségekkel bőven elmegy

2013. jan. 21. 08:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért pontosítottam, mert amióta létezik led itt nálunk az országban, azóta foglalkozom ezekkel. Sőt, előtte is olvasgattam róla. Az első ledem kb 35-40 évvel ezelőtt vettem. Az egy gyenge fényű vörös led volt és különlegesnek számított, hogy led egyáltalán létezett már.

Akkor négyezer forint volt egy havi fizetésem

(és 40 fillér volt egy zsemle) és akkor a led 95,- forintba került. Az olyan, mintha a kis huzal kivezetésű led most 3-4 ezer forintba kerülne.

-hú, a régi emlékek-

Mostanában, kb. 2004 körül már lehetett kapni kék és vörös ledeket, aminek már egészen jó fénye volt, persze nem a mostaniakhoz képest. Habár két évvel később a vörös és a zöld meg a kék már ahhoz képest is egészen jó volt.

Kb 2004-2005 körül egészen jó fényű huzal kivezetésűeket tudtam venni. 50 candelás és 24 fokos széttartású fehéret. Huzal kivezetésűben az most is jónak számít.

Az akkori teljesítmény ledek nagyon rossz hatásfokkal működtek. Viszont azóta egyre jobb teljesítmény ledeket gyártanak már. ...ha már ledekről beszélünk, akkor leírtam.

Egyébként 2005 márciusától kezdtem a témáról írni egy fórum topikban. Ott sok mindent lehet találni időrendi sorrendben: [link]

2013. jan. 22. 01:40
 14/15 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm :)
2013. jan. 22. 11:41
 15/15 anonim ***** válasza:

balu1

akkor maga ismerheti Harabál Lászlót :)

2013. jan. 22. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!