Hogyan vágjak neki a linuxnak?
könyvet nem nagyon találsz hozzá
ha nem az ubuntu(pedig annak van a legjobb hazai közössége, szerintem), akkor a mint nevezetű disztrót ajánlom
"A Linux"?
Mit szeretnél pontosan? Szervert építeni vagy next-next-finish és webezni?
Az általad megszokott rendszer mellett használd először is (kezdhetet élő lemezként is az ismerkedést, de akár telepítheted is azonnal). Amikor már úgy érzed, hogy kezded magabiztosan használni, akkor már gondolkozhatsz a teljes cserén, persze csak ha akarod.
Fedora vagy Fuduntu. Utóbbi előbbin alapul, nekem bejött és félig guruló terjesztés, vagyis az új változatokra frissíteni lehet - pontosan nem tudom, nem használtam annyit.
Az openSuséről is mondanak jó dolgokat, én még nem használtam élesben.
Torma László Az Ubuntu világa című művét ajánlom. Az elején szó esik általában a Linuxról és az asztali környezetek fogalmáról. Még a 30 indok, amiért Ubuntu rendszert érdemes választani cikket is javaslom. Ugyan ezek kimondottan Ubunturól szólnak, de hasznos lehet.
Leld örömödet a Linuxban!
Első lépésben próbáld ki Live CD-n, abból már nagyrészben kiderül, hogy a Te gépeden minden megy-e gond nélkül (hang, VGA 3D gyorsítás, USB WIFI adapter stb., ami Neked kellhet).
Ha játszottál live CD/DVD-vel, akkor javaslom, hogy telepítsd egy külön HDD-re, így a legegyszerűbb és kicsi az esélye, hogy bármit elbaltázz a jelenlegi rendszereden.
Tudsz angolul annyira, hogy megérted amit egy ismert témában olvasol?
Akkor fenntartom, amit írtam és kiegészíteném annyival, hogy érdemes CentOS-t megismerned. Ha az megy, akkor a Redhat sem okozhat gondot és azt sok cégnél használják.
Ha később mégis felülvizsgálod a mostani nézeteidet, akkor az Ubuntu vagy az abból származó Mint jó választás lehet. Ubuntu témában elképzelhetetlenül sok ember nyújt segítséget, akár még magyarul is.
6-os voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!