Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vadiúj notebook akkumulátor...

Vadiúj notebook akkumulátor töltöttsége miért nem mozdul el 0%-ról?

Figyelt kérdés
OS nélkül vettem, dobtam rá Win7-et, jó a telepítő, jó a lemez, mert másik gépen is erről fut. Egy órája vettem ki a dobozból és üzemeltem be, de azóta is azt írja, hogy 0%, csatlakoztatva, töltődik. Driverek még nincsenek rajta, de úgy gondolom, ettől nem kellene függenie. Bátor voltam, kihúztam belőle először a zsinórt, azonnal le is állt, tehát tényleg 0% a töltöttség. Ezek szerint akkor mégse töltődik? Van valami javaslat, amit ellenőrizhetnék, vagy ráfaragtam és mehet egyből szervizbe?
2013. jan. 4. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Sztem vidd vissza minél hamarabb a boltba.
2013. jan. 4. 13:29
 2/10 Gugu Gabor ***** válasza:

Azért az aksit lehet érdemes lenne egyszer kivenni vissza tenni hátha (vagy ha van az aksin töltöttség vissza jelző akkor azt ellenőrizni bár manapság ez annyira nem divat)

Bár szerintem jobban járnál ha a kísérletezés helyett vinnéd vissza a problémával. (megjegyzem 3 napon belül a boltba vidd ahol vetted)

2013. jan. 4. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy mivel nem raktad fel a driverét, szegény windowsnak nem kell tudnia, hogy hány % van az akksin. Telepítsd fel a programját, és jó lesz. Másrészt meg azért kapcsolt ki, mert a WINDOWS-nak van egy vészleállító funkciója, ami 5/10...% alatt leállítja/hibernálja/altatja a gépet. A szervízt meg hanyagold.
2013. jan. 4. 17:22
 4/10 anonim ***** válasza:
#3 vagyok, elfelejtettem írni: van egy LED minden laptopon, ami zölddel világít sikeres töltés, narancssárgával merülés esetén. Ha kihúzod a tápot., nézd meg, vált-e színt. Ha narancssárgára vált, akkor tényleg az akksi rossz
2013. jan. 4. 17:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Akksi töltésének a windowstól függetlenül kellene működnie, itt inkább valami hardveres hiba van, mindenképp vigye vissza a gépet, főleg most hogy még vadiúj.
2013. jan. 4. 17:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha más nem, akkor legalább kisegítik, de első napokban nem szoktak különösebben sz@rakodni.
2013. jan. 4. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy valóban 0%-e az akksi töltöttsége. Én kizártnak tartom, hogy ennyi legyen, mivel nekem is nem működő akkksim van (csak táppal működik), és 100-at ír. És azért kapcsolhatott ki, mert a windowsnak van védelmi funkciója
2013. jan. 4. 23:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Egy régi fuji notimnak ment tönkre az aksija, csak áramról működött, de az se írt 100%-ot, hanem a 100-ról kb. másfél hét alatt lement zéróra, és onnantól azt is írta ki, hogy nincs töltöttség, csatlakoztatva, de töltődni nem is töltődik. Amúgy nem volt végül semmivel. Valóban 0% volt, mert amikor teszt gyanánt kihúztam a zsinórt, azonnal le is állt, de ezt a kérdés részleteiben is elmondtam. ÚGy döntöttem viszont, és szerencsére jól, hogy ha már egyszer áramról jól megy, a holnapot mindenképpen megvárom. Úgyis három napom volt rá, hogy bármivel visszavigyem (persze utána kezdődik a gari is), ez belefér, hátha csak idő kell neki, hogy igazán működésbe lépjen. És lássatok csodát, egyszer csak azt láttam, hogy már 30% fölött van, aztán szépen fel is töltődött. 100%-on kihúztam, kb. 2,5 óra alatt merült le annyira, hogy kérte újra az áramot, ekkor vissza bedugtam, és rögtön töltődni kezdett, 2 óra alatt ismét 100-on volt. Szóval csak sokat állhatott, vagy hidegebb helyen tárolták, ilyesmi, de a lényeg, hogy megy.

Úgyhogy kösz mindenkinek.

2013. jan. 5. 01:54
 9/10 anonim ***** válasza:
vagy a windows update rendszeres napi frissítéskeresésével töltött le hozzá programot
2013. jan. 5. 11:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem kapott addig frissítéseket. A telefonok is ilyenek, ha sokáig ki vannak kapcsolva.
2013. jan. 5. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!