IBM 760EL indításnál leáll. Mi a gond?
Sziasztok!
Szereztem egy IBM Thinkpad 760EL laptopot a kőkorszakból. Mivel nincs töltőm hozzá, csináltam átalakítót, és a + és - jelhez kötöttem 19v tápot. A laptop elindul, amikor tölt a win98, kb 5mp múlva a gép leáll. Akárhányszor próbálom, mindig ezt csinálja. Aksival, és anélkül is indítottam, egy rammal, két rammal, az összes bios tesztet lefuttattam, semmi. Kérlek, segítsetek, mi lehet a probléma!
(Ha újra kell rakni, csak cd-rom van benne, a vinyót gépbe nem tudom átrakni.)
Előre is köszönöm!
Itt találtam hozzá való adaptert Azt írja, hogy 15-16 V kell neki, az egyik 3,75, a másik 5,33 Amperes. Amperszám rendben van?
Köszönöm, de ha 16v kell neki, miért megy a BIOS is 19v-tal?
Vagy BIOS szinten nem érdekli?
Köszönöm a választ!
Nem azért küldtem a linket, hogy vegyél tápot, hanem:
A 12-16-19Volt a feszültség. Ha sokkal magasabbat adsz neki, mint amit még képes elviselni, hibásodhat a gép/teljesen tönkre is mehet.
Az adaptereket az Amper miatt küldtem, ami az áram erőssége. Ha a te adaptered kevesebb ampert ad, mint amennyit idővel a gép felvesz, akkor megtörténhet az, hogy a gép lekapcsol. Ezért írtam, hogy 3,75-5,33 Amperes a gyári adapter.
Tedd az adaptet 16V környékére, és nézd meg, hogy a Te adaptered hány ampert ad. Ha kevesebbet, akkor esetleg próbáld meg azt, hogy bemégy a BIOSba, és úgy hagyod. Nem tudom akkumulátor van-e a notebookban. Ha van is nem valoszinu, hogy jo. Esetleg probald meg kivenni, és úgy indítani a gépet.
Sziasztok!
Még mindig nem működik a laptop, újra kellene telepíteni. CD-rom-ról nem tud bootolni, csak floppyról, és PCMCIA-ról. Mivel floppy meghajtóm nincs hozzá, az lenne a kérdés:
Ha egy PCMCIA usb kártyát berakok, arra külső cd-rom-ot kötök, akkor így a külső cd-rom-ról tud bootolni?
A válaszokat előre is köszönöm!
A hdd, és a CD kivehető. ezeket már sokszor rakosgattam, a BIOS-ban leteszteltem mindent. cd, hdd, pcmcia csatl., video rendszer, alaplap, memória, ethernet, mindenre OK-ot ír.
Szerintem az alaplap eleme sem lehet hibás, mert 2 év porosodás után mutatja a bios az időt. Egyébként a két sípolás gyorsan egymás után hangzik, nagyon rövid ideig.
Levideóztam, a Youtube-ra feltöltöttem. A cím:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!