Linuxhoz értők segítségét kérném. Linux alapú zenegépre pendrive-ról töltök zenét, a másolást mc-vel végzem de a fájlneveket mindig lerövidíti és nincsenek ékezetek. Mi lehet a baj?
Sajnos ma már nem tudok hozzáférni a géphez ezért csak holnap tudom megnézni. Bár nem hiszem , hogy azzal lehet baj mert ha olyan külső vinyóról másolok amin ext3 fájlrendszer van és linux alól lett feltöltve rá a fájl akkor jók az ékezetek és minden. Ezért gondoltam hogy a pent formázom ext3-ra és okés lesz, de mivel még mindig windows alól töltöm a fájlokat a penre ezért inkább a 2 oprendszer eltérő karakterkódolására gondolok.
Szerinted elképzelhető ha a pent egy linux livecd alól tölteném akkor ezzel sem lenne gond?
Régen csináltam, pontosat nem tudok írni, de gugli ad példákat:
Ez a man:
Ez meg egy példa:
convmv -f iso-8859-2 -t utf8 -r /var/www/myhome.lan/web/images/*
Ha nem írod be a --notest opciót akkor nem konvertál, csak mutatja, hogy mit csinálna. Lehet látni hogy jó-e.
Szerintem neked így kell majd:
convmv -f utf8 -t iso-8859-2 -r /path/*
plusz a notest, ha már látod hogy jó.
A Debianban benne van a convmv csomag, azt tedd fel. Ha nincs abban a cuccban net, akkor vidd el pen drive-on :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!