Tökéletes számítástechnikai analfabéta vagyok, nem vagyok rá büszke. Asztali számítógépem (nem egy friss darab) sajnos bemondta az unalmast, nem indítja el a Windowst, helyette folyton újraindítja magát. Vsz. vírus miatt van, mert az utóbbi időben már jöttek a figyelmeztetések, viszont sajnos vírusirtót sem lehetett telepíteni rá, egy informatikus barátom se tudott vele mit kezdeni, azt javasolta, hogy szedjünk le róla mindent és telepítsük újra a rendszert. Sajnos már nem volt rá idő. :( Ma viszem szervízbe, igazából a fontos az lenne, hogy az adatokat le lehessen róla menteni, az összes többi másodlagos. Fogalmam nincs mennyi pénzt vigyek magammal. Mire számítsak? Köszönöm a válaszokat.
2009. aug. 25. 14:26
1/8 anonim válasza:
Adatok lementéséhez nem szükséges szervíz, azt akármelyik barátodnál meg tudod csinálni, akár a munkahelyeden is (ha van ott számítógép).
Vigyél legalább kb. 20e Ft-ot, mert nem tudhatod, hogy mit csinálnak a géppel és az mennyibe kerül majd.
Egyébként az ár szervízenként változik.
Ha lehet, inkább utána fizess, nehogy kiderüljön, hogy csak pénzkidobás volt.
2009. aug. 25. 14:38
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Sajnos egyáltalán nem értek a géphez és nincs a közelben olyan barátom, akire ezt rá merném bízni, inkább a szervíz. Ha csak az adatokat mentetem le, azért mennyit kérhetnek el? Köszönöm.
2009. aug. 25. 14:45
3/8 anonim válasza:
tudomásom szerint 2500+áfa óradij van
+ alkatrész ha szükséges
2009. aug. 25. 15:27
4/8 anonim válasza:
Ha van rajta CD-DVD író-olvasó és Néró, akkor csak írható lemez kell hozzá és le tudod menteni az összes adatot. Ez az első lépés és a legfontosabb. Egy újrarakás mentéssel stb. együtt 20-30 ezer, kérd, hogy tegyenek fel viruskergetőt, kémprogi keresőt, nem Windows tűzfalat és magyarázzák el a működésüket. Te meg írd fel és tanuld meg.
2009. aug. 25. 16:13
5/8 anonim válasza:
Talán ha fölhívnág a szervízt pontosan megmondanák hogy, mennyibe kerül a javítás, és nem kellene nekünk találgatni.
2009. aug. 25. 19:05
6/8 anonim válasza:
Kedves 3.! :D
A kérdező írta, hogy nem indul el a Windows, helyette újraindul a gép. Ilyenkor hiába van DVD írója + Nero-ja, mivel ha nem indul el a windows, semmi sem indul el.
Az adatok nagy valószínűséggel a merevlemez(ek)en van(nak)
Ezeket a merevlemezeket ha kiveszed a gépből és bekötöd egy másik gépbe, ott ki tudod írni az adatokat DVD(k)-re, vagy át tudod másolni egy másik merevlemezre.
1. vtam
2009. aug. 25. 20:54
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ. Igen, tudom, hogy meg kéne tanulnom kicsit kezelni is a gépet. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!