Hogyan tudnám átnevezni 800 fájl nevét a készítés dátumáról?
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
- Az Excel-es megoldásra nekem is eszembe juthatott volna... :), már csináltam hasonlókat,
- A Total Commanderes 10. válaszoló [YMD][hms] megoldása is jó, de
- a 8. válaszoló softnamexif progija a tökéletes! Igen, az nem a fájl, hanem a kép készítésének a dátumát olvassa ki és nevezi át a fájl nevére !!! Amúgy a kérdésemet is így tettem fel!!!
10-esnek:
Apám az meg téged minősít hogy egy esetleges rossz válaszra hogy reagálsz. 100-ból egy esetén nekem is sikerül - nem direkt, csak is segítő szándékkal - rossz választ adni, de ilyen bunkó modortalan, lenéző, fikázó b@rommal ritkán találkozik az ember, mint te. Szép napot neked is...
10-esnek:
1. Total Commanderben az átnevezés: Ctrl+M
2. Csak dátum alapján tudod átnevezni ami nem azonos az exif infóval. A kérdező a kép készítésének dátumát kérte nem a fájl gépre kerülésének dátumát
3. Na, ki a pancser?
Úgy látom a pancser szóra ketten is magukra ismertek, pedig ez csak afféle szójáték volt.
De ha már így bemutatkoztak akkor nincs mit tenni.
Már az első válaszban írtam a megoldást, de úgy látom luxus volt utánajárni. Most levezetem:
IrfanView --> Fájl --> Csoportos konvertálás/átnevezés.
Ezek után: Kijelölöd az átnevezendő fájlokat és hozzáadod majd kijelölöd őket alul. Beállított hogy a létrehozás dátuma legyen a fájlnév majd leteszteled. Ha megfelel, utána mehet élesben is.
Valahogy így néz ez ki: [link]
A többi paramétert megtaláljátok a program súgójában, akár magyar nyelven is, ha teletelepítitek hozzá a honlapról szintén töltető nyelvi csomagot is. Sokkal komplikáltabb feltételek mellet lehet átnevezéseket kezdeményezni, mint a TC -ben.
A IrfanView az egyik legjobb ingyenes képnézegető program, már Windows 9x óta. ;)
A kép dátumát, mikor az ténylegesen elkészült. A Windowsban az utolsó módosítás dátumaként szerepel. A létrehozás dátuma, ugye módosul ahogy a gépre másolod a fájlokat.
Gondolom csak ennek a dátumnak van értelme ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!