Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám átnevezni 800...

Hogyan tudnám átnevezni 800 fájl nevét a készítés dátumáról?

Figyelt kérdés
tehát ha a készítés dátuma 2012.01.12. 21:12, akkor a kép neve 201201122112.jpg lenne

2012. dec. 22. 00:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

- Az Excel-es megoldásra nekem is eszembe juthatott volna... :), már csináltam hasonlókat,

- A Total Commanderes 10. válaszoló [YMD][hms] megoldása is jó, de

- a 8. válaszoló softnamexif progija a tökéletes! Igen, az nem a fájl, hanem a kép készítésének a dátumát olvassa ki és nevezi át a fájl nevére !!! Amúgy a kérdésemet is így tettem fel!!!

2012. dec. 23. 01:49
 12/18 anonim ***** válasza:

10-esnek:

Apám az meg téged minősít hogy egy esetleges rossz válaszra hogy reagálsz. 100-ból egy esetén nekem is sikerül - nem direkt, csak is segítő szándékkal - rossz választ adni, de ilyen bunkó modortalan, lenéző, fikázó b@rommal ritkán találkozik az ember, mint te. Szép napot neked is...

2012. dec. 23. 10:27
 13/18 anonim ***** válasza:

10-esnek:

1. Total Commanderben az átnevezés: Ctrl+M

2. Csak dátum alapján tudod átnevezni ami nem azonos az exif infóval. A kérdező a kép készítésének dátumát kérte nem a fájl gépre kerülésének dátumát

3. Na, ki a pancser?

2012. dec. 23. 16:43
 14/18 anonim ***** válasza:

Úgy látom a pancser szóra ketten is magukra ismertek, pedig ez csak afféle szójáték volt.

De ha már így bemutatkoztak akkor nincs mit tenni.

2012. dec. 24. 07:10
 15/18 P.O.C. ***** válasza:

Már az első válaszban írtam a megoldást, de úgy látom luxus volt utánajárni. Most levezetem:

IrfanView --> Fájl --> Csoportos konvertálás/átnevezés.

Ezek után: Kijelölöd az átnevezendő fájlokat és hozzáadod majd kijelölöd őket alul. Beállított hogy a létrehozás dátuma legyen a fájlnév majd leteszteled. Ha megfelel, utána mehet élesben is.

Valahogy így néz ez ki: [link]

A többi paramétert megtaláljátok a program súgójában, akár magyar nyelven is, ha teletelepítitek hozzá a honlapról szintén töltető nyelvi csomagot is. Sokkal komplikáltabb feltételek mellet lehet átnevezéseket kezdeményezni, mint a TC -ben.

A IrfanView az egyik legjobb ingyenes képnézegető program, már Windows 9x óta. ;)

2012. dec. 24. 09:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Mennyi paraszt jár ide... Na ez is csak egy "szójáték"...
2012. dec. 24. 14:57
 17/18 A kérdező kommentje:
P.O.C.: a létrehozás dátuma alatt mit értesz? a fájl vagy a kép dátumára értetted?
2012. dec. 25. 23:52
 18/18 P.O.C. ***** válasza:

A kép dátumát, mikor az ténylegesen elkészült. A Windowsban az utolsó módosítás dátumaként szerepel. A létrehozás dátuma, ugye módosul ahogy a gépre másolod a fájlokat.

Gondolom csak ennek a dátumnak van értelme ilyenkor.

2012. dec. 26. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!