Mi lehet a baja a gépemnek? Vagy a böngészőm nem jó?
Sziasztok!
Kb 2 hónapja kezdődött a problémám. Ha megnyitom a google chrome-t és rámegyek a youtube-ra akkor nem tudok rendesen zenét hallgatni mert úgy húzza a hangot mint a régi zenelejátszók az agyonhasznált kazettát. Javasolták, hogy a mozillában hallgassak zenét, de akkor meg a kép akadozik és eszméletlenül belassul. Már teljesen ki vagyok akadva. Régebben semmi ilyen gondom nem volt. :(
A laptopom 4 éves, albacomp márkájú ha ez számít valamit!
Mindenféle tanácsot és segítséget szívesen fogadok!
Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
A böngészőidben van-e olyan kiegészítő telepítve amit nem is használsz ?
A böngészőidben van-e "tools bar" és mennyi ?
A böngésződ előzményeit és egyéb adatait (aktív bejelentkezések és weboldalak beállításain kívül) szoktad e törölni ?
A windows-od mikor végzet utoljára töredezettség mentesítést ?
A gépeden használsz-e valamilyen rendszer karbantartó programot és ha igen azt mikor futtattad utoljára ?
Mikor volt utoljára hardveres karbantartás (portisztítás , paszta csere) a 4 éves laptopodban ?
1. nincs semmi kül telepítve
2. nem használok tools bart
3. az előzményeket 2-3 naponta szoktam törölni, a mentett jelszavakat viszont nem
4. kb 1 hete volt töredezettségmentesítve. Szinte havonta szoktam ezt, a vírus irtót is lefuttatni
5. karbabtartó programot nem használok. Lehet, hogy ez baj?
6. hardveresen pedig még soha nem volt karban tartva.
Az utolsó 2 válaszomban kellene a hiba okát keresnem?
5. karbabtartó programot nem használok. Lehet, hogy ez baj?
Sok olyan funkciója van egy karbantartó programnak ami hasznos hogy a gépedet rendbe rakja .
6. hardveresen pedig még soha nem volt karban tartva.
portalanítás és a paszta cseréje 1 évenként ajánlott .
A por eltömi a hűtőborda réseit és ezáltal nem éri el a kellő hatásfokot .
A paszta megkövül és nem fogja elvezetni megfelelően a hőt akármekkora is a hűtőborda mérete .
Hűha!
Tudom, hogy most buta libának fogok tűnni de nem tudom, hogy milyen karbantartó programok vannak. Tudsz esetleg vmit ajánlani vagy csak simán írjam be a google-ba?
Az tény, hogy kicsit poros a gépem, mert a cd-t is nehezen olvassa be néhanapján. Ha elviszem egy számítástechnikai boltba ahol vállalnak szerelést, ott ki tudják nekem tisztítani?
Előszó :
Az oldal azért jött létre , hogy ha valamit nem tudsz akkor megkérdezheted ,
és a válaszolók megpróbálnak legjobb tudásuk szerint válaszolni a feltett kérdésre .
nem vagy az aminek írtad magad ( és kész ! )
---
"milyen karbantartó programok vannak."
karbantartó programok lista :
(ezt az 5 ajánlom nézd meg )
1
Revo Uninstaller Free v1.93 (magyar) :
2
Advanced System Care 6.0.6 :
3
IObit Uninstaller V2.4 :
4
CCleaner 3.19. (magyar) :
5
360Amigo System Speedup Free 1.2.1.7600 (magyar) :
Ezen linken még több is van , ha nem válna be a felsorolt 5 közül semmi :
---
"Az tény, hogy kicsit poros a gépem, mert a cd-t is nehezen olvassa be néhanapján."
bizonyára már a cd olvasó is dugig van porral , és azért nem működik rendesen .
"Ha elviszem egy számítástechnikai boltba ahol vállalnak szerelést, ott ki tudják nekem tisztítani?"
Igen , kérd a géped hardveres karbantartását .
( portalanítás , paszta csere , esetleg 4 éves ventilátor(ok) cseréje )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!