Mi tegyek a ha a böngészőm több webhelyre nem enged be, mert a biztonsági tanusitvány lejárt, és azt irja ki hogy nem javasolt. Pedig én ennek ellenére is tovább szeretnék lépni a webhelyre, mit csináljak?
Nálam a dátum módosítása nem segített, viszont ez az oldal igen: [link]
A lényege, hogy a firefox nem azt a tanúsítványtárat használja, amit az explorer meg a chrome, és hiányzott belőle az ESET tanúsítványa. (Ez adta a tűzfalat, a tanúsítványhibáknál a megértettem a kockázatokat részben van olyan oldal, ahol kiírta a tanúsítvány megtekintésére kattintva - pl az általuk linkelt
oldal.)
Ezt a tanúsítványt az IE-ből kiexportáltam az internetbeállítások/tartalom/tanúsítványok/megbízható legfelső szintű tanúsítványok alól, és a firefox a beállítások/speciális/tanúsítványok/tanúsítványkezelő/hitelesítésszolgáltatók alá importáltam (azt hiszem, DER típusú .cer kiterjesztésű fájl volt, kb. elképzelésem nem volt, mit választok ki. :) )
Bocs hogy ilyen tömény a válasz, de nem akartam regényeket írni.
Idéznék innen: onlinessl.netlock.hu ,mert ők érthetően elmagyarázzák az alábbiakban
"Lejárt tanúsítvány hibaüzenetet kapsz, ha egy weboldal
ugyan megbízható hitelesítés-szolgáltatótól származó tanúsítványt használ, de a tanúsítvány már lejárt (tehát dátuma érvénytelenné vált)
Ha ilyen tanúsítványt használ egy cég a weboldalán, akkor az oldal látogatói minden egyes alkalommal, amikor a weboldalt használni szeretnék, hibaüzenettel fognak szembesülni. A lejárt tanúsítványok bizalmatlanságot keltenek az ügyfelekben és látogatókban, csökkentik az online szolgáltatás megítélését, mivel figyelmetlenséget, igénytelenséget sugallnak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!