Ez urban legend vagy igaz?
Egy ismerősöm állítja, h ő annak idején úgy szerezte meg részben a diplomáját, h mivel ért tényleg a gépekhez bejutott a suli rendszerébe és leszedte a dolgozatokat.
De nem csak tőle hallottam már, neten is olvastam ilyenről.
Sőt, a tv-ben maga a Nasa sajtószóvivője mondta el, h valaki betört a rendszerükbe, aztán ez a valaki meg azt nyilatkozta, h a Nasa rendszere kalap szart nem ér.
Szerintetek?
Azért kicsit erősnek érzem egy hazai egyetem számítógépes védelmét összemérni a NASA rendszerével. Nem, mint ha a hazai szakemberek nem érnének fel a kintiekkel, csak egyszerűen kevesebb kess jut ilyesmire.
A NASA rendszereit feltörték és fel is fogják ez nem titok.
Messziről jött ember, azt mond amit akar, vajon senkinek nem tűnt fel, hogy az adott szakdolgozatot már valaki leadta egyszer? Hülyeség. Ha ennyire penge a spanod, akkor nem értem miért okozna neki problémát egy szakdolgozat megírása. Melózni kell és fél, hogy kirúgják? Nah és. Ilyen tudással két kézzel kapnának érte a cégek.
Én úgy értettem, h nem szakdolgozatot, hanem mondjuk volt xy töltelék tantárgy aztán tudta, h lesz vizsga, aztán, ami abból volt írásbeli teszt azt szedte le, kidolgozta és csak annyit tanult meg.
Amúgy gépészmérnök, kint van Kanadában.
És most ezzel én mi a fa.szt csináljak?
Arra járt és tudom, h értett a gépekhez, de ez a sztori nekem is magas.
Ezért kérdezem, h mennyire hihető, h van egy valaki, aki hacker és akkor feltöri a suli rendszerét.
Abból indultam ki, h egyesek lazán felnyomják a Nasa rendszerét.
Akár meg is tehette, de vajon megéri vele vacakolni, ha lehet puskázni, meg akármi?
Azért a NASA rendszerét már nem olyan könnyű feltörni. Ha jól emléxem akkor legutóbb egy zombi hálózat támadott rá pár ezer géppel és úgy tudták megfektetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!