Férjemnek pendrive-ot szeretnék venni karácsonyra. Media Markt-ban találok 8 v.16 Gb-osakat? Milyet ajánlottok?
Mennyiért adják őket? A Media Markt számtech alkatrészek terén legtöbb esetben igen drága tud lenni. Láttam már ott videokártyát dupla áron, de pl tesóm vett egeret meg egérpadot 15k-ért, majd pár nappal később ugyanazt a kombót a Media-ban 25k-ért lehetett volna megvenni.
Az Ipon oldalán például elég hatalmas választék van és olcsók is az ilyen kütyük. 8GB-os pendrive már van 3k körül is, míg 16GB-os 5k körül.
Ha van USN3 csatlakozó a férjed gépén, akkor érdemes olyat venni. Én például ilyet vettem és tetszetős darab (USB2-ben használva is ver sok USB2-es pendriveot írás terén):
Ha notebookhoz kell, akkor viszont jó, ha nem nagy méretű. Ez például elég apró, nem zavarja a mellette lévő foglalatot:
Attól függ. Ha megelégszel egy 1,5-2GB méretű BDRip-pel, akkor vehetsz akármekkorát. Másrészt ez függhet a TV készüléktől, így elképzelhető, hogy van amelyik felismeri az NTFS fájlrendszert (nem értek hozzá, nincs TV készülékünk, semmilyen fajta). Anyukámék szoktak külső vinyóról filmezni, ami a TV-re van dugva. Gondolom az is NTFS-ben van formázva és kezeli a TV-jük.
Amúgy 4k-ért 16GB az jó, de hasonló áron jobb helyeken is kapható Pendrive. Az iPOnban több modell is van 4200-4500Ft között. Az sem mindegy, hogy milyen és mennyi gari van rá. A fentebb linkelt 4300Ft-os notebookba való pendrive Kingston márkájú és 5 év gari jár hozzá.
Nagy méretű pendrive esetén nem utolsó szempont, ha nem 5-10MB/s sebességgel lehet írni. Persze egy gyorsabban írható/ovasható pendrive drágább egy fapadosnál (a fentebb linkelt kék gumírozott USB3 pendrive USB2 foglalatban 24MB/s olvasási és 20MB/s írási teljesítményre képes, míg USB3 foglalatban 65-70MB/s olvasási és 30MB/s írási teljesítményt nyújt és megfizethető kategória). Van egy régebbi 8GB-os Kingston meghajtóm is, ami viszont megreked 20MB/s olvasás és 5MB/s írási sebességnél (ergo a 16GB-os USB3-as Kingston Rubber meghajtó USB2 foglalatban is kétszer gyorsabban megtöltődik adattal, mint a fele akkora kapacitású meghajtóm).
Az LG TV-k biztos hogy KEZELIK NTFS-ben is a pendrive-ot.
Íme: [link]
Nekem LG26LH2000 tipus van, ami ráadásul gyárilag NEM játszik semmit USB-ről és ott van a Service Only felirat. De egy 5 perces művelettel megoldottam, hogy egy USB 3.0-s pendrive-ről mindent vigyen (zene, kép és MKV videó).
Szóval e-célra USB 3.0-s pendrive-ot vegyél Kérdező.
Én ilyet vettem és bevált: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!