Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Férjemnek pendrive-ot szeretné...

Férjemnek pendrive-ot szeretnék venni karácsonyra. Media Markt-ban találok 8 v.16 Gb-osakat? Milyet ajánlottok?

Figyelt kérdés

2012. dec. 3. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mennyiért adják őket? A Media Markt számtech alkatrészek terén legtöbb esetben igen drága tud lenni. Láttam már ott videokártyát dupla áron, de pl tesóm vett egeret meg egérpadot 15k-ért, majd pár nappal később ugyanazt a kombót a Media-ban 25k-ért lehetett volna megvenni.

Az Ipon oldalán például elég hatalmas választék van és olcsók is az ilyen kütyük. 8GB-os pendrive már van 3k körül is, míg 16GB-os 5k körül.

Ha van USN3 csatlakozó a férjed gépén, akkor érdemes olyat venni. Én például ilyet vettem és tetszetős darab (USB2-ben használva is ver sok USB2-es pendriveot írás terén):

[link]

Ha notebookhoz kell, akkor viszont jó, ha nem nagy méretű. Ez például elég apró, nem zavarja a mellette lévő foglalatot:

[link]

2012. dec. 3. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
*USN3 elírás, természetesen az USB3! :)
2012. dec. 3. 10:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Én akcióban vettem 16 gb-set 4-ért a Media Marktban. Kérdés, mire kell. Filmezni nem lesz jó, mert át kell tenni NTFS-re, hogy rámenjen 4gb-nél nagyobb fájl, azt viszont nem ismeri fel a tv. Csak adathordozásra jó, arra viszont kiváló.
2012. dec. 3. 10:36
 4/13 anonim ***** válasza:
A házimozi USB olvasója sem ismeri fel.Akkor pl filmnézésre 4gigásnál nagyon pendrive-ot nem is érdemes venni?
2012. dec. 3. 10:42
 5/13 anonim ***** válasza:

Attól függ. Ha megelégszel egy 1,5-2GB méretű BDRip-pel, akkor vehetsz akármekkorát. Másrészt ez függhet a TV készüléktől, így elképzelhető, hogy van amelyik felismeri az NTFS fájlrendszert (nem értek hozzá, nincs TV készülékünk, semmilyen fajta). Anyukámék szoktak külső vinyóról filmezni, ami a TV-re van dugva. Gondolom az is NTFS-ben van formázva és kezeli a TV-jük.

Amúgy 4k-ért 16GB az jó, de hasonló áron jobb helyeken is kapható Pendrive. Az iPOnban több modell is van 4200-4500Ft között. Az sem mindegy, hogy milyen és mennyi gari van rá. A fentebb linkelt 4300Ft-os notebookba való pendrive Kingston márkájú és 5 év gari jár hozzá.

Nagy méretű pendrive esetén nem utolsó szempont, ha nem 5-10MB/s sebességgel lehet írni. Persze egy gyorsabban írható/ovasható pendrive drágább egy fapadosnál (a fentebb linkelt kék gumírozott USB3 pendrive USB2 foglalatban 24MB/s olvasási és 20MB/s írási teljesítményre képes, míg USB3 foglalatban 65-70MB/s olvasási és 30MB/s írási teljesítményt nyújt és megfizethető kategória). Van egy régebbi 8GB-os Kingston meghajtóm is, ami viszont megreked 20MB/s olvasás és 5MB/s írási sebességnél (ergo a 16GB-os USB3-as Kingston Rubber meghajtó USB2 foglalatban is kétszer gyorsabban megtöltődik adattal, mint a fele akkora kapacitású meghajtóm).

2012. dec. 3. 11:08
 6/13 anonim ***** válasza:
A külső winyót nekem is látja a tv-m, viszont a pendrive-ot NTFS-ben nem látja, nem is érzékeli.
2012. dec. 3. 11:10
 7/13 anonim ***** válasza:

Az LG TV-k biztos hogy KEZELIK NTFS-ben is a pendrive-ot.

Íme: [link]

Nekem LG26LH2000 tipus van, ami ráadásul gyárilag NEM játszik semmit USB-ről és ott van a Service Only felirat. De egy 5 perces művelettel megoldottam, hogy egy USB 3.0-s pendrive-ről mindent vigyen (zene, kép és MKV videó).

Szóval e-célra USB 3.0-s pendrive-ot vegyél Kérdező.

Én ilyet vettem és bevált: [link]

2012. dec. 4. 11:34
 8/13 anonim ***** válasza:
A Kingstone Rubber USB3 16GB akkor már olcsóbb és jelentősen gyorsabban írható. Nekem az vált be, igaz csak adathordozásra használom.
2012. dec. 4. 12:11
 9/13 A kérdező kommentje:
Philips dvd lejátszónk van, honnan tudom,hogy felismeri-e majd, amit veszek? És hogy van ez: ha 16 Gb-osat vennék, arra nem megy rá 16 Gb-nyi film? Kérlek segítsetek!
2012. dec. 4. 12:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha nem kezeli a lejátszó az ntfs fájlrendszert, akkor egy fájl mérete nem haladhatja meg a 4GB méretet (fat32 fájlrendszer esetén). Persze, több fájl rátehető, tehát ha mondjuk 3,5GB egy film, akkor abból 4db is felfér rá.
2012. dec. 4. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!