Valami "felemészti" a 25 GBos CSAK és CSAK Win7 re szánt partíciómat. Már csak 900 MB van :S. Részleteket lent írtam. Mi lehet az oka?
Megpróbálom tömörre fogni :
25 GB ot hagytam a Win7 nek, CSAK a rendszer van a „C” partíción (az összes program, szoftver,játék és személyes dolog máshol van. Már csak 900 MB van és ez eléggé bosszantó hogy így terjeszkedik a OP.rendszerem.
-CCleaner-rel az összes ideiglenes fájlt,előzményeket,sütiket és ilyeneket leszoktam törölni.
-az asztal és lomtár persze üres
-a játékok mentések által elfoglalt hely is csak 360 MB (ez egy Dokumentumok mappa ahová kérdés nélkül ment 1-2 game)
Gyanús mappák:
Van 1-2 rejtett mappa amit nem tudom hogy egy vírus generált-e vagy sem:
- C:/Felhasználók/ … alatt van egy „AppData” nevű rejtett fájl, 3,7 GB ,és olyan mappákkal benne hogy : Local, LocalLow,Roaming, ezek pedig tele vannak látszólag rendsz által használt programokkal mint pl : Adobe,ATI,APN,AskToolbar,CrashDumps. DE lehet ez teljesen rendben van,nem tudom :S.
- Hasonló jellegű a C:/ProgramData is :S …
Valakinek lenne ötlete erre hogy szabadíthatnék fel 1-2 gigát? Nem hiszem hogy a Win7 több mint 23 Gigát enne meg :/. Talán vm Trójai? Pedig van egy normális Avast-om.
Megoldás lehetne ha parancsikonokat hoznék létre amiket a másik partícióra irányítanék?
Köszi szépen előre is az ötlettel bírós segítőknek.
Ez egy normális állapot, ennyire nő a használat során. 50 GB-ot szoktak ajánlani, ha nem akarod hogy hónapok múlva már pakolgatni kelljen a fájlokat a helyhiány miatt.
Van 1-2 olyan mappa ami hatalmasra tud nőni, és a rendszertisztítók nem veszik figyelembe, és a törlésüket sem ajánlják. Ezek +5-15 GB-ot is hozzá tudnak adni a rendszerhez, ilyen a Windows mappában a Winsxs és Installer mappa.
Az AppData és ProgramData mappa az általad telepített programok fájljait tartalmazza (a nevében is benne van), hiába rakod egy másik partícióra a telepítés során létrejött fájlokat, azoknak ez a mappa egy kapcsolattartási pont a rendszerrel és a C-n foglalja a helyet.
Keveset adtál meg a win 7 nek én min 100Gb ot szoktam
Keresd meg a TEMP mapákat
és töröld a tartalmukat
Ettől féltem ,hogy akkor nincs más megoldás mint egy újra- particionálás? (amúgy a Temp mappa üres)
Ha viszont ezeket a termetes mappákat parancsikolnám,akkor csak nem "C"-n fognák a helyet ...bár az más kérdés hogy utána lehet kicsit összeesne a rendszer ,és épp ezért nem tettem még ezt meg. Járható lenne ez az út?
Kis takarítás nem árthat:
Kapcsold ki a hibernálást, ez letörli a Hiberfil.sys fájlt a gépedről. Ez több gigabájt is lehet. Futtatásba beírod hogy cmd, majd kiadod a powercfg -h off parancsot.
A lapozófájlt áthelyezed egy másik partícióra, szintén több gigabájt is lehet.
Start menüben számítógépen jobb klikk és tulajdonságok.
A megjelenő ablakban kattints a "speciális rendszerbeállítások" elemre.
Rendszer tulajdonságai ablakban Speciális fül/teljesítmény/beállítások gomb -> teljesítménybeállítások lapon megint a speciális fül/virtuális memória/módosítás
A hely pedig valóban kevés, legalább a dupláját kellene hagyni a Win7-nek.
Nekem 47 giga az egész program files, windows, users.
Fél éves a windóz.
A frissitések NEM érnek semmit
csak dagadnak
frisités kikapcs !!
én sosem töltöttem frisítéseket és teljesen jó volt a gépem mindig csak helyet foglalanak nem leszz jobb a géped attól mert elszeded a sokk szemetet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!