Böszi813 kérdése:
Miért van az, hogy Win XP alatt sokkal melegebb a proci (10°C-al minimum) mint Win7 alatt?
Figyelt kérdés
2012. nov. 17. 20:58
1/6 anonim válasza:
hát ez érdekes mert ilyennel nem találkoztam még . de am lehetséges hogy a win7 amit felraktál van benne cpu fordulatszám szabályzó és nagyobbra pörgeti a ventit
2/6 Valor válasza:
WinXP sok esetben rosszul kezeli (nem optimálisan) az új hardware-t, tehát ha nem egy háttérben futó folyamat okozza, akkor akár a fejletlen erőforrásmenedzsent is lehet az oka.
3/6 A kérdező kommentje:
Gyári win volt mind a kettő
És az XP alapjáraton 45°C szokott lenni átlagba a Win7-nél 30-35°C között van alapon
2012. nov. 17. 21:07
4/6 anonim válasza:
Milyen proci? Biztos, hogy XP alatt is működött rendesen az energiagazdálkodás? Mert sztem az oprendszernek ezt nem igazán kéne befolyásolnia (CPU hőmérséklet meg fordulatszám).
AMD prociknál Win XP alatt, hogy menjen rendesen az energiagazdálkodás a BIOS-ban engedályezni kellett a CnQ opciót, telepíteni kellett az AMD drivert és az energia menedzsmentnél át kellett állítani energiatakarékos módba. Win7 esetén alapból csak a BIOS engedélyezés kell.
5/6 A kérdező kommentje:
AMD Turion TL-58 van
2012. nov. 17. 21:28
6/6 anonim válasza:
Nekem jelenleg egy HP 3.2GHz-es gépen XP-vel 37°C os a proci,de volt már több is (egyszerű netezés közben)amikor csak 512 ram volt benne,felfejlesztettem 2.5GB-ra és rögtön visszaesett a hőmérséklete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!