Lehetséges, hogy azért nem indul a notebook, mert tönkrement a ventillátor?
A probléma előzménye és szerintem okozója, hogy kerregett a ventillátor.Tegnap mondom netezek egy kicsit, de aztán 10 perc múlva mintha áramszünet lett volna, leállt az egész.Azóta nem tudom életre kelteni, mert amikor tegnap nyomkodtam a bekapcs. gombot nem reagált semmit, csak egyszer bekapcsolt a monitor háttérvilágítása, ha kihúztam a töltőt, akkor elhalványult, ha visszadugtam újra erősebb lett.Ma viszont bedugtam a töltőt és a bekapcsoló gomb alatti kék led sor elkezdett világítani, ami azt jelezte, hogy a gép áram alatt van, viszont amikor megnyomtam a bekapcs. gombot, elaludtak és nem történt semmi.Kihúztam a kábelt, majd visszadugtam, ismét világított a led sor, de amikor be akartam kapcsolni, megint kialudtak.
Az okozhatja ezt, hogy amikor kerregősen használtam a ventit, egyszer csak elromlott és a gép a hardverek megvédése, vagyis a túlmelegedés elkerülése miatt leállt és nem engedi bekapcsolni?
könnyen lehet hogy a ventillátor hibálya miatt megfőtt valamelyik alkatrész. VGA esetleg CPU
sajnos a túlmelegedés védelem nem működik mindig megfelelően
főleg egy notebooknál.
a kis hűtő miatt pillanatok alatt megugorhat a hőmérséklet és némelyik hőérzékelő hajlamos "hibás" hőmérsékletet mérni
ilyen már nem egyszer fordult elő sajna
Egyik hőmérséklete sem volt 54 fok felett, és a venti sem pörgette magát erősen.Az lehet, hogy a rossz hőmérséklet adatok miatt nem pörgette fel magát?
Meg haveromnak is ikyen típus volt és azt mondta, hogy a megsülés védelem 98 foknál lekapcsolja a gépet, de ha lehűl, vissza lehet kapcsolni.Meg mondta, hogy ha nem jó a venti, akor be sem kapcsol, mint írtam.
igen az is előfordulhat hogy a ventillátor blokkolja a gépet épp a túlhevülés miatt de mindenképp érdemes szervizbe vinni ha kerregő hangot adott a gép az valószínűleg a hűtő kopása miatt van és berezonál sajnos ennek a vége mindig az hogy a ventillátor egy idő után megszorul és nem pörög tovább.
mindenképp szügséges a cseréje.
Ha egyszer megszorul a venti, az nem jelenti, hogy utána nem lehet forgatni.
Egyébként a rosszhír továbbra is az, hogy nincs kizárva egy alkatrész megsülése, a túlhevülés védelem ugyanis nem mindíg tudja időben leállítani a gépet, mégha működik rendesen akkor se, pláne, ha csak 98 foknál lép működésbe (az elég sok, pár fok és már sül a proci)
szerintem ha egy notebookban megszorul a venti az már épp elég ok hogy az ember hibára gyanakodjon mert akkor ott valószínűleg valami nincs rendben.
még egy asztalinál oké mert bármilyen sz@rság beleérhet nah de egy notinál?
esetleg ha csak nem dobált az illető valamit a hűtőbe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!