Nagyon felforrósodik a laptopom bal oldala és forró levegőt fúj ki játék közben. Ez normális?
!Csak abban az esetben tedd alá, ha nagyon, nagyon, de nagyon felforrósodik, és majdnem megolvad vagy meggyullad már a műanyag része, illetve eléggé éget szaga van, de valószínűleg, ha nincs valami hiba a laptopban, akkor mire ilyen forró állapotba kerülne addigra biztos leáll a túlmelegedés elől!
Egyébként egyáltalán nem ajánlanám sem bekapcsoláskor, sem felmelegedett állapotban sem, mert:
- Az 5-10 fok alatti hőmérséklet nem tesz jót sem az akkumulátornak (ami csak átveszi a hőt és nem melegszik fel magától), sem az áramköröknek, sem a félvezetőknek.
- A mélyhűtűból kivett jégaku kb. -18 fokos is lehet és a minusz fokok rideggé tehetik a laptop műanyag részeit, amelyek eltörhetnek, eldeformálódhatnak.
-A hideg és a meleg közötti nagy különbség miatt kialakulhat az úgynevezett "hőhíd", amitől vízpára csapódhat ki a laptop alját fedő műanyag lapok alján és belső részükön is, ami rövidzárlatot is okozhat az áramkörökben.
Én leginkább a rácsatolható ventillátoros "aktív" laptophűtűt ajánlom.
"Házi praktikák" közül az asztaltól való felemelést ajánlom, vagy az alá tehető jó hővezető "passzív" hűtű anyagokat is lehet alkalmazni, mint a vaslap, vastagabb csempék, járólapok, a konyhai gránitlapok, műmárványlap vagy valódi márványlap.
Például én a konyhában a műmárványlapos úgynevezett "konyhai szigetünk" pultos részén szoktam tolni a nagy teljesítményt igénylő játékokat, mert ott le is tudok ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!