Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tanuljak meg sok ujjal...

Hogy tanuljak meg sok ujjal gépelni?

Figyelt kérdés
üdv már nagyon gyorsan megy a gépelés ,de főleg csak a mutató ujjaimat használom meg pár gombhoz másikat , nagyon nehéz lenne átszokni hogy kéne csinálni?
2012. okt. 23. 13:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha már rögzült más írási szokás akkor nehéz lesz átszokni. Akaraterő kérdése, hogy megálld a rossz ujj használatát és helyette egy olyat használj amit addig még nem.

A többi már csak gyakorlás és kitartás kérdése, olyan műveletsort kell végigvenni ami az ujjakat először a helyes tartásra, majd az adott ujj többi billentyűjére való mozgását teszi rutinossá.

Vannak erre külön programok is, iskolákban könyvből tanítják ahol ki van fejlesztve a haladás rendszere. Van ahol 1 vagy 2 év alatt tanítják meg, de ha otthon van türelmed és akaratod akkor pár hónap alatt is könnyen meg lehet tanulni. Ha van informatika/ügyvitel szakos ismerősöd, akkor neki van könyve és azzal szerintem hatékonyabb tanulni mint egy programmal. De biztos lesz olyan is aki tud hasznos programot ajánlani, én sajnos nem tudok mert könyvből tanultam és annak előnyeit láttam.

2012. okt. 23. 14:03
 2/2 anonim ***** válasza:
2012. okt. 23. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!