Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valaki adjon tippeket! (Bootol...

Valaki adjon tippeket! (Bootolási probléma. ) [? ]

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy valamiért nem tudom feltelepíteni a gépemre a windows xp-t, mert nem bootol.

Átállítottam a BIOS-ban, hogy CD-ről bootoljon, de nem jött be.

A telepítő CD 100%, hogy jó, hiszen egy másik gépemen tudok bootolni cd-ről.

Valami tipp esetleg? légyszives segítsetek!!:)

2012. okt. 6. 22:06
1 2
 11/19 algopirin ***** válasza:
Lehet hülye kérdés de hogy fogja "futtatni", bebootol kisfloppyval vagy mi ?! :)
2012. okt. 7. 02:29
 12/19 A kérdező kommentje:

És mi lenne ha megpróbálnám, hogy egy teljesen új,üres winyóval megpróbálnám?

Úgy lehet hogy automatikusan elindulna?

Egyébként köszi az eddigi tippeket!:D

2012. okt. 7. 08:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Meddig jut el? A nyomj egy billentyűt a lemezről való bootolásig szöveg sem jön be?
2012. okt. 7. 10:31
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem.

El akarja indítani az OP rendszert ami rajta van, de semmilyen szöveg nem jön be, pedig kellene. :(

2012. okt. 7. 10:37
 15/19 algopirin ***** válasza:

Üres winyo szerintem mindenképpen célszerűbb lenne vagy ha nem is üres de ne legyen rajta rendszer, leformázni úgy se fogod így nem számit hogy mi van rajta csak hogy elindul a telepítő magától vagy sem, ha meg van rajta rendszer ami egy másik géphez tartozik nem fog elindulni vagy ha el is indul nem valoszinü hogy használható lenne.

Amúgy működött az a gép eddig nem lehet hogy alaplapi szinten van valami, bár ilyenről még nem hallottam és nem is lenne logikus elvileg minden jó csak nem bootol.

Legrosszabb esetben ha kicsit is hasonlít a másik géped erre azon elindítani a telepítést és mikor már végzett a cd-vel és újraindul kivenni és berakni ebbe :)

Tudom hogy gányolás és elég ótvar megoldás de hátha, driverek nincsenek fent úgy se rendesen hát ha elindul.

2012. okt. 7. 14:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha bemásolta, akkor futtatja a setupot, és kész! A telepítőt a már futó oprendszer alól is lehet indítani, és utána meg már a ramból fut. Ez persze csak akkor áll, hogyha van rajta már xp, és csak újra akarja telepíteni, bár ezt nem írta, de mivel vszeg nem vadiúj gépről van szó, hátha...

Amúgy ezt itt nem vszínű, hogy megoldjuk, de ötletnek nem rosszabb, mint az előző többi.

2012. okt. 7. 16:36
 17/19 algopirin ***** válasza:

Nem kötözködés csak érdekel a gondolatmenet.

Ha nem bootol a rendszere ergo el se indul hogyan-mivel indítja el a setup.exe-t ami be van másolva ?

Amire te gondolsz az még a régi időkben működött winyora bemásolta az ember a win98 fileokat és bebootolt kisfloppyval pl. "C:install/setup.exe" de ahhoz is kellet ugye a floppy amin a "command promt" van.

2012. okt. 7. 16:46
 18/19 A kérdező kommentje:

Na, akkor összegzem a dolgokat:

Van 2 gépem, egy jobb gép és egy kicsit gyengébb.

A jobb gép viszont nem bootol, míg a gyengébb gép ugyanazzal a cd-vel igen.

Dvd meghajtó nem hibás, mert beleraktam a gyengébb gépemben lévő dvd-t az erősebb-be és úgysem működött.

IDE csatlakozós a HDD mindkét gépben és minden rendben van a kábelekkel.

A HDD-n viszont van egy OP Rendszer, de az csak a gyengébbik gépben indul el.

Amit eddig nem írtam le: Ez a winyó eredeileg a jobb gépembe volt és működött és teljesen jól, csak újra akartam telepíteni és én hülye átraktam a gyengébbik gépembe ezt a winchestert és úgy raktam újra,(mert jobbik gépbe nem működik rendesen a dvd író) és így már nem indult be az op rendszer sem. Utólag tudom, hogy inkább a dvd olvasót kellett volna át raknom a jobbik gépbe, de késő bánat.. nemtudtam, hogy így nem megy.:((

Most viszont vettem egy ismerősömtől egy HDD-t, ami elméletileg üres, szóval most azzal megpróbálom, hátha.. :D

Minden tanácsot köszönök szépen, nagyon kedvesek vagytok!!:)

2012. okt. 7. 18:48
 19/19 gyuripapa21 ***** válasza:

Nem akarok okostojás lenni,de jártam én is így!

Kivettem az elemet megszakítva a BIOS áramellátását egy pillanatra és utána már bejött a BIOS csak mindent be kellett állítanom,dátum,idő,stb.

2012. okt. 8. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!