Valaki adjon tippeket! (Bootolási probléma. ) [? ]
Az a helyzet, hogy valamiért nem tudom feltelepíteni a gépemre a windows xp-t, mert nem bootol.
Átállítottam a BIOS-ban, hogy CD-ről bootoljon, de nem jött be.
A telepítő CD 100%, hogy jó, hiszen egy másik gépemen tudok bootolni cd-ről.
Valami tipp esetleg? légyszives segítsetek!!:)
Ok. csak ez tűnt a legkézenfekvőbbnek.
Szóval a lemez tuti jó, az olvasó szintén, biosban az van kiválasztva még se bootol...
Elvileg pedig ennyi lenne.
Régi géped van ata vagy vagy újabb sata csatlakozós ?!
cd primary slave a C: winyo meg primary master ?
Amit még én csinálnék lehúznék mindent primary csatornára a C winyo secondary-ra a cd, se usb se egyéb winyo ha így se bootol vakarnám a fejem serényen....
lehet hülye kérdés de mikor beállítod cd-röl bootoljon f10 és rámentesz a bios beállításokra ?
nem hülyének nézlek csak néha tök egyszerű a válasz.
Persze, rámentek.
De amit az előbb írtál, abból nem értettem sokat!:D
Ha régi alaplapod van ami ide-s, két csatornád van 1. secondary 2.primary
Egy-egy csatornára 2-2 eszközt lehet rádugni, elvileg a kábeleken is két-két csatlakozó van az egyik master a másik slave ezt lehet pl. a winyon lévő jumperrel direktben szabályozni vagy a kabelen lévő csatlakozok sorrendjével az a cabel select.
kabel amugy rendben van ?!
Szoval az egyik kábelre csak a cd-t raknám a másikra meg csak a winyot amire telepíteni akarod vagy tökmindegy az se baj ha olyan winyo amin nincs rendsze,r lehet még szerencsésebb is mert nem érzékel boot particiot és automatán elkéne indítani a telepítőt ha bootos a cd.
Usb-t printert minden egyebet lehúznék elvileg hülyeség hogy bezavarna bármi is de jobb ötletem ezek után nem igen van.
Most a másik gépembe van ez a bizonyos winyó, tehát van rajta op. rendszer.
De amikor próbáltam telepíteni, akkor csak a dvd olvasó és a winyó volt bekapcsolva.
Próbálgattam azt, hogy más sorrendbe csatlakoztatoma kábeleket(Tehát ami dvd-be volt kábel, azt átcseréltem a winyó kábelével) de úgysem volt jó. És elvileg a kábelek is jók.
USB-s cuccokat nem húztam ki, de megpróbálhatom, de már nem ma az biztos, mert nagyon fáradt vagyok.
Köszönöm a segítséget!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!