Jobb bármivel is egy macbook mint egy windowsos laptop?
Erről a szövegről ez jut eszembe :D
Szerintem a MacBook ár/érték aránya jobb, mint egy mezei laptopnak, csak az elsőt drága megvenni, a most 5 éves gépemet az eredeti ár kb. feléért még el tudom adni, és akkor egy új már csak fele annyiba fog fájni, az elég jó árengedmény. Melyik másik laptopot tudod 5 évesen majd' 200 ezerért eladni? Nagyjából semelyiket.
Persze a mai I5/I7-es csodák gyorsabbak, de ez a 2,2GHz-es c2d és az NVidia 8600M GT még mindig elég jól teszi a dolgát, és ez a 16:9-es matt, ledes kijelző sem egy utolsó darab.
Az oprendszer kérdése már más, ha az OSX-et szereti az ember, akkor a Windows akármelyik verziója rendkívül sutának tűnik ehhez képest, a Linux ablakkezelőiről nem is beszélve. A támogatottsága is egészen jó, én még Tiger-rel kaptam (10.4), és a jelenlegi is kompatibilis még vele (10.8). A frissítések olcsók, a Snow Leopard volt a legdrágább, volt vagy 9000 Ft...
Kevesebb, de általában jobb minőségű programot használhatunk, ráadásul UNIX alapú a rendszer, bár ez nem mindenkinek előny, nekem az.
Játszani nem kifejezetten alkalmas, bár amíg volt Win7 is az OSX mellett, azért néhány kedvencem elfutott szépen, persze nem full felbontásban/részletességgel (Oblivion, F1 2010 és még a Skyrim is).
Fizikailag nagyon egyben van a masina, naponta ezen dolgozom, hurcolom állandóan, nyitom/csukom naponta többször, és semmi baja, nem lötyög, nem recseg, a billentyűzet nem kopik, a működése pedig normál használat mellett szinte hangtalan - 5400-es vinyó csendben van, keveset fogyaszt, és a rendszert úgy tervezték, hogy alapból 2000-en pörögnek a ventik, aminek még nincs hangja. Cserébe persze 60 fokos CPU és 65-70 fokos GPU hőmérséklet van, de az meg kit érdekel, ettől nem fog leesni az alaplapról, és max. nem 10, hanem 9 évesen fog elhalálozni, nabumm, addigra többszörösen behozza az árát, de ez már rég megtörtént.
Szóval laptop esetében az a véleményem, hogy "jobbak" a Macbook-ok.
Asztali gépek esetén már nem ennyire egyértelmű, mert az OS ott is ugyanaz, de asztali gépnek max. ajándékba fogadnám el. Biztosan a szoba dísze lenne, de a jelenlegi játszós gépem fele annyiból kijött, és gyorsabb, mint egy iMac, az egészen biztos. Ha meg ugyanannyiba kerül, akkor az iMac vagy használt, vagy ha mindkettő új, akkor a PC valami atomerőmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!