40 méter utp kábelben mi lehet a hiba?
Sziasztok! Vettem 100 méter, szürke cat5.e utp kábelt, kb. 40 méterre volt szükségem, hogy egy acces pointot összekössek egy routerrel. Lemértem, behúztam, hagytam rá kicsit többet, megcsináltam a két véget, és egyszerűen nincs jel. Tudok krimpelni, meg amúgy is mind a két véget, vagy 4 szer megcsináltam, hátha ott a bibi.
Mi lehet rossz egy utp kábelben? Valahol megvan szakadva? Mivel deríthetem ki? Telefonálhatok-e az üzletnek, ahonnan vettem, hogy hoki a termékük és cseréljék ki, vagy adják vissza a pénzemet?
Érdekesség, még, hogy mikor megérkezett vágtam le belőle egy kb. másfél méteres darabot, amin szintnén nem volt jel, akárhogy szereltem a végeket. Majd vágtam le egy másik másfél méteres darabot, és ott már jó volt.
Biztos a végek összes lába be van kötve?
Simán megtörhet ekkora szerelés közben még vigyázva is. Létezik olyan program ami kb. méteres (vagy 20 centis?) pontossággal megmondja hol sérült a kábel, már természetesen két ethernet kártya közé kötve ... a nevét sajnos elfelejtettem.
2. hülye nem vagyok, de azért köszönöm.
3. köszönöm, ezt majd kipróbálom.
1. köszönöm, utána nézek ennek a programnak. 40 méteren megtud törni, ezzel tisztában vagyok. a végek rendesen le vannak kötve.
A 4.4 v os telep és a zseblámpa izzo csak arra jó hogy szakadást mérjünk ill, hogy ha jó a bekötés akor világítani kéne az izzonak de 40 méteres kábelnak már elég nagy az ellenállása .
egy utp vezetéken egyszerre több adat is áthalad és ezt már csak műszerrel lehet kimérni
Amely üzlet ezzel foglalkozik ingyen megcsinálja neked a kábelt
A mérést meg egy spulni spárgával szoktam csinálni
vagy szemrevételezem és rászámolok+5 métert távolságtol is függ de csak 3 méter kell akkor 3,5 m rt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!